Τζίρος που ξεπερνά τα 250-300 δις δολάρια από τις νέες τεχνολογικές εφαρμογές.
HOPE-A Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών. Τριανταπέντε ελληνικές επιχειρήσεις πρωτοπορούν
«Τα νέα προϊόντα από τα οποία θα προκύψουν τεχνολογικές εφαρμογές 250-300 δις δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2022 αλλάζουν την καθημερινή μας ζωή με τις εφαρμογές, στην ενέργεια, στον φωτισμό, στις οθόνες , στα θερμοκήπια, στην υφαντουργία, στην ιατρική, στην αρχιτεκτονική, κλπ. Με τις πρωτοποριακές μονάδες παραγωγής οργανικών ηλεκτρονικών και τεχνογνωσίας που έχουμε, πιστεύουμε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε καταφέρει όχι μόνον να μειώσουμε το κόστος παραγωγής τους αλλά και με τα νέα επενδυτικά κεφάλαια και πρωτοβουλίες θα είμαστε πολύ σύντομα κοντά στη βιομηχανική παραγωγή και τα τελικά προϊόντα για πολλές περιπτώσεις και εφαρμογές», εξηγεί ο Πρόεδρος του HOPE-A του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης.
Στη δυναμική του HOPE-A έχουν ενταχθεί ήδη 35 εταιρείες από όλη την Ελλάδα, με έμφαση την Καινοτομία και την Υψηλή Τεχνολογία.
Ήδη ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τον αντίστοιχο Ιαπωνικό, Γαλλικό και Γερμανικό Σύνδεσμο, ενώ επίκειται και συμφωνία με τον αντίστοιχο σύνδεσμο της Αυστραλίας.
Τι είναι τα Οργανικά Ηλεκτρονικά
Τα Οργανικά Ηλεκτρονικά αποτελούν ένα επαναστατικό τεχνολογικό πεδίο με απεριόριστες εφαρμογές στην Ενέργεια, τονΦωτισμό, την Ηλεκτρονική, την Υγεία, τα Wearables, την Αγροδιατροφή, με ένα τεράστιο μέγεθος εφαρμογών και αγορών που θα υπερβαίνει μόνο στις βασικές εφαρμογές πάνω από 75 δις ευρώ το 2023. Τα υλικά αυτά ανοίγουν πλέον το δρόμο σε άλλες πιο σύνθετες ολοκληρωμένες εφαρμογές με ανυπολόγιστο οικονομικό όφελος όχι μόνο για την Ευρωπαϊκή αλλά και για την παγκόσμια οικονομία .
|