Specials
Recent News
Γρηγόρης Σκαλιστήρας He did it his way Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2023 14:32
1675858818847_copy_479x359_copy_191x143Γρηγόρης Σκαλιστήρας
He did it his way
Ο μηχανικός που κατασκευάζει κτίρια με ρετρό διάθεση, στυλ και φαντασία
Το εντυπωσιακό ξενοδοχειακό project στη Θεσσαλονίκη που αναβάθμισε την πλατεία Μαβίλη στο απόλυτο trend της συμπρωτεύουσας.
1675858818847_copy_479x359_copy_191x143

Όταν η γνώση συνδυαστεί με έμπνευση, μεράκι, δημιουργικότητα, πρωτοτυπία τότε είναι δεδομένο ότι το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό. Ο τρόπος με τον οποίο ο μηχανικός Γρηγόρης Σκαλιστήρας κατάφερε σε λιγότερο από τρία χρόνια να σκαρφαλώσει στην κορυφή του χώρου κατασκευής κτιρίων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός.
Με εμπειρία ωστόσο πολλών χρόνων και συνεργασίες αξιόλογες που τα τελευταία χρόνια προκαλούν θέμα συζητήσεων στους επιχειρηματικούς κύκλους καθώς στο πρόσωπο του αναγνωρίζουν όλοι έναν ταλαντούχο άνθρωπο.
Έχοντας στη φαρέτρα του τις γνώσεις από το Πολυτεχνείο Κρήτης φεύγει για περαιτέρω εκπαίδευση στην Αγγλία όπου και τελειοποιεί τις σπουδές του. Επόμενος σταθμός για εκείνον η Αμερική.
Ο συνδυασμός στοιχείων τόσο από την Ευρωπαϊκή όσο και την Αμερικανική κουλτούρα τον επηρεάζουν καθοριστικά και τον βοηθούν να βρει το δικό του τρόπο έκφρασης και δημιουργίας.
Επιστρέφει στην Ελλάδα αποφασισμένος να κάνει τη δική του πρωτοποριακή πρόταση αλλάζοντας την εικόνα σε γειτονιές που μέχρι πρότινος θεωρούνταν οριακά εγκαταλελειμμένες και ουσιαστικά τις αναμορφώνει με νέες δικές του επενδύσεις και κατασκευές προσδίδοντας ένα άλλο boost στην αναβάθμιση τους σε επίπεδο εικόνας και αισθητικής Το μεγάλο του καμάρι η δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος του ThessResidences που κυριολεκτικά άλλαξε την εικόνα μιας ξεχασμένης γωνιάς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην περιοχή της πλατείας  Μαβίλη. Επόμενος στόχος περιοχές στην υπόλοιπη Ελλάδα ενώ σε λίγους μήνες θα παρουσιάσει ένα νέο project ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Σίφνο. Εκεί μάλιστα σκοπεύει να δώσει ένα ακόμη πιο δύσκολο στοίχημα καθώς ευελπιστεί ότι   θα δώσει και κάτι από αέρα κοσμοπολίτικο καθώς όπως φαίνεται στο χώρο θα διοργανώνονται και γαμήλιες τελετές.   Άνθρωπος με πείσμα, επιμονή, μεθοδικότητα και αναμφίβολα με τις κεραίες ανοιχτές σε νέες εικόνες, προτάσεις, ερεθίσματα.
Όπως ο ίδιος λέει:
"Με τα εφόδια του Πολυτεχνείου της Κρήτης αισθανόμουν ότι έχω μια καλή βάση για να εξελιχθεί η δουλειά μου. Οι περαιτέρω πανεπιστημιακές σπουδές γίνονται στην Αμερική όπου σπουδάζω με υποτροφία και μετά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Αγγλία σπουδάζω και παίρνω master στη διοίκηση μεγάλων έργων. Άνοιξαν οι σπουδές αυτές τους ορίζοντες μου. Δεν ήταν απλά στο μυαλό μου η  κατασκευή κτηρίων αλλά η προτάσεις που θα έπρεπε να πάνε τη δουλειά σε ένα άλλο επίπεδο. όπου νομίζω ότι οι εικόνες που είδα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να αρχίσω να δίνω στα χαρτιά μου, στο μυαλό μου όλα όσα είχα μάθει και είχα στις αποσκευές των σπουδών μου. Επιστρέφω στην Ελλάδα και λέω στον εαυτό μου ότι τώρα πρέπει να πάρεις το ρίσκο και να κάνεις πρόταση. Ξεκίνησα συνεργασίες με τεράστιες εταιρείες και κάποια στιγμή ένιωσα έτοιμος για το επόμενο βήμα. Το οποίο έγινε στη Θεσσαλονίκη. Βρήκα έναν χώρο εγκαταλελειμμένο, ήταν ένα μπρικάδικο για να καταλάβετε σε μια γειτονιά στο κέντρο της πόλης που ήταν οριακά ξεχασμένη, στην πλατεία Μαβίλη. Έχοντας στη φαρέτρα των σχεδίων μου το όραμα είδα την περιοχή ως παρθένα γη που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε γειτονιά ρετρό με μια ολική παρέμβαση στην αξιοποίηση των κτηρίων που βρίσκονται εκεί και σε συνδυασμό με εικόνες που παρέπεμπαν σε γειτονιά του  Soho. Κάπως έτσι στήθηκε το ξενοδοχειακό συγκρότημα ThessResidences το οποίο μετρά πια ήδη σχεδόν τρία χρόνια ζωής και αποτελεί κόσμημα για την περιοχή. Η περαιτέρω ενίσχυση της εικόνας στην πλατεία με διαμόρφωση της με συντριβάνι, ειδικές ράμπες πρόσβασης αλλά και η εκτόξευση της τουριστικής κίνησης στην πόλη σε συνδυασμό με αναβάθμιση της και την προσθήκη της αγοράς Μοδιάνο που βρίσκεται σε απόσταση κοντινή από την πλατεία Μαβίλη ξεκάθαρα δίνει ένα νέο tourist push για ακόμη πιο δημιουργικά κτήρια και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να σας πω ότι μετά από αυτό το πετυχημένο εγχείρημα σύντομα θα γίνουν νέες αντίστοιχες επενδύσεις και αξιοποιήσεις κτηρίων ακόμη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και σε νησιά βέβαια. Μάλιστα ήδη έχει επιλεχθεί η Σίφνος ως ο επόμενος σταθμός με νέα πρόταση σε επίπεδο κατασκευής ενός ιδιαίτερου ξενοδοχείου, ενός συγκροτήματος που είναι πρόταση, αφού υπάρχει αισθητική, προοπτική και σίγουρα θα σηματοδοτήσει εκτόξευση του τουριστικού ενδιαφέροντος και για το νησί. Επομένως νομίζω ότι το ηθικό δίδαγμα από όλη αυτή την πορεία μου θεωρώ πως είναι ξεκάθαρο. Γνώση, αισθητική και νέα πρόταση είναι το τρίπτυχο για την επιτυχία στον απαιτητικό χώρο της κατασκευής κτηρίων", σημειώνει ο μηχανικός Γρηγόρης Σκαλιστήρας.