Specials
Recent News
Έργα στη Σιθωνία Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 13 Ιούλιος 2020 13:10
2665a58b0a7fb520fb03093a7ebc18bf_XL_copy_225x169Πολλαπλά οφέλη στην περιοχή "Λιβροχιό" που βρίσκεται στην Κοινότητα του Αγίου Νικολάου του Δήμου Σιθωνίας αναμένεται να επιφέρει η υλοποίηση του έργου βελτίωσης και αναβάθμισης του δικτύου αγροτικής οδοποιίας στο συγκεκριμένο οικισμό.


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το Σώμα ενέκρινε τη μεταφορά του συγκεκριμένου έργου από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών "Φιλόδημος Ι" στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση "Αντώνης Τρίτσης", ενώ ανακοινώθηκε και δια στόματος του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, την περασμένη Παρασκευή στο συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης", στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος στους Δημάρχους και στους Περιφερειάρχες της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης.

Όπως εξήγησε ο Υπουργός 109 έργα που δεν διέθεταν επαρκή χρηματοδότηση και είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα, μεταφέρονται στο "Αντώνης Τρίτσης". Ο προϋπολογισμός για τα έργα αυτά στις τρεις Περιφέρειες της Βορείου Ελλάδος αγγίζει τα 240 εκατ. ευρώ.

Το ύψος της χρηματοδότησης του έργου στο Λιβροχιό ανέρχεται σε 868.000 ευρώ και ήδη έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος.

Ο σχεδιασμός

Κύριος στόχος του έργου είναι η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του οδοστρώματος με αναβάθμιση της επιφάνειας κυκλοφορίας, καθώς εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση τους κατοίκους της Κοινότητας Αγίου Νικολάου, για τη μετακίνηση τους προς και από τις γεωργικές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, οι παρεμβάσεις στο υφιστάμενο δίκτυο αγροτικών δρόμων αφορούν χωματουργικές εργασίες και εξομάλυνσης του οδοστρώματος, επένδυση του οδοστρώματος με υλικά οδοστρωσίας και ασφαλτική στρώση, κατασκευή τεχνικών έργων διευθέτησης των ομβρίων υδάτων και έργα σήμανσης και ασφάλειας, όπως στηθαία ασφαλείας και κιγκλιδώματα προστασίας πεζών.

"Πρωταρχικό μέλημά μας είναι η διευκόλυνση όλων των επαγγελματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι αντίστοιχες δράσεις του προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης". Η κατασκευή του συγκεκριμένου έργου οδοποιίας πρόκειται να βελτιώσει τις συνθήκες πρόσβασης αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής στις εκμεταλλεύσεις τους ενώ θα είναι ιδιαίτερα επωφελές και για τους ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών και τουριστικών καταλυμάτων του ευρύτερου οικισμού", δήλωσε ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

"Ο Δήμος Σιθωνίας προωθεί έργα, τα οποία ενισχύουν τόσο τον πρωτογενή τομέα όσο και τον τουρισμό. Οι παρεμβάσεις αγροτικής οδοποιίας στο Λιβροχιό, μέσα από το νέο πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ., έχουν διττό χαρακτήρα καθώς εκτός των άλλων πρόκειται για οικισμό τουριστικού ενδιαφέροντος", επεσήμανε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Κατερίνα Γιουβαρλάκη.