Specials
Recent News
Μάρτης, γδάρτης και κορονοϊοσπιτολάτρης Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 15 Μάρτιος 2020 12:33
IMG_15032020_115940_1080_x_1080__copy_270x270Μάρτης, γδάρτης και κορονοϊοσπιτολάτρης ή παλουκθειτσπιτσάστης !
Κλείνουν τα πάντα , λαγκάδια, σπηλιές, βουνοκορφές,  κατακόμβες, μπούνκερ , υποβρύχια καταφύγια, και ό,τι μπορεί να επινοήσει η πολυμήχανη ελληνική κεφάλα, αρκεί να μην μείνει σπίτι! 
Τα χρόνια της εικονικής τελικά ευμάρειας, το σπίτι, η εστία, έχασε την σημασία του. Όταν είσαι μαθημένος στην dolce vita,  στα resort,  στο "οικιακά;  τι είναι αυτό; ", -αφού υπάρχουν οι γονείς που προσφέρουν τις υπηρεσίες και την οικονομική τους "χορηγία " στο 90χρονο "μικρό" τους εις αεί!!!
Μαζί χάθηκαν και οι ρόλοι που έχει ο καθένας στην εστία του.... Ο οικοδεσπότης, η οικοδέσποινα...Τώρα υπάρχει ή η superwoman που κάνει τα πάντα  στο σπίτι και ο "κανακάρης" της μανούλας και το αντίστροφο, ή  ο super mpakouriman και η "άνετη καριερίστα", που έχει τη μανούλα "βαλίτσα" παντού!  Θα χαλάσουμε την καούκα ,τη νυχάρα, την κορμάρα μας , τη διασκέδαση μας;  Δεν "χαλάμε" καλύτερα κανένα σπίτι ;;; Και τι ειρωνεία είναι οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι γονείς που μέχρι πρότινος ήθελαν να "μεγαλώσουν" τα παιδιά τους για να κάνουν... το "δικό"τους σπίτι ! Και μετά...."κακόπεσε το αγγελούδι μου, ας το βάλω κάτω από την κεραμμύδα μου ξανά "!
Του "σπιτιού" το κάγκελο κοντολογής! 
Και τώρα σε μία έκτακτη κατάσταση, που καλούμαστε να φερθούμε υπεύθυνα και να μείνουμε μέσα, το σπίτι μας,  το καταφύγιο μας, μας φαίνεται φυλακή και αρνούμαστε! Γιατί δεν έχουμε τι να κάνουμε.... Τραγικό!  Δηλαδή πώς επέζησαν οι προηγούμενες γενιές;  Θα κατηγορηθώ ως αναχρονιστική ;;;  Με δικαιολογία το κυνήγι των υλικών και της καθημερινότητας καταντήσαμε "φιλοξενούμενοι " στο ίδιο μας το σπίτι. "Χαθήκαμε" μέσα στον χώρο μας! Ο άλλος δίπλα μας και εμείς στον διαδικτυακό μας γαλαξία! 
Εσύ μέχρι πρότινος δεν έκανες παράπονα για τον χρόνο που δεν έχεις για το σπίτι σου ; Για τη ριμάδα την κρίση που "σάρωσε" τα πάντα και κοντεύεις να χάσεις το σπίτι σου που αγόρασες υποθηκεύοντας ακόμη και το υπόλοιπο της ζωής σου;  Δεν σκέφτεσαι πως - αν βγεις από  αυτή την "φυλακή"- μπορεί κανείς να μη σε περιμένει;;; 
Τι δεν καταλαβαίνεις;  Δεν το έβλεπες το κακό να έρχεται; Δεν ξέρεις ότι η ζωή ξεπερνά τον κινηματογράφο στα σενάρια και στη σκηνοθεσία;  Ποιός Αρμαγεδδών; Τώρα καλείσαι να "μείνεις σπίτι" και να βρεις τον ρόλο που έχασες, τις ευθύνες σου, που φόρτωσες σε αλλους! Τον εαυτό σου, την πίστη σου, την δύναμη σου, τον άνθρωπό σου . Να πρωταγωνιστήσεις στο δικό σου survivor,  να παρακολουθήσεις το δικό σου big brother και όποιο τηλεριαλιτι επιθυμείς!  Τέλος η κλειδαρότρυπα των άλλων. Τώρα είναι ΖΩΗ! Τώρα είσαι ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ! 
Socialήσου όχι με τα πλήκτρα αλλά με τους Ανθρώπους!  
Η τεχνολογία δίκοπο μαχαίρι που όσοι την χρησιμοποιούν με λάθος τρόπο αιμορραγούν πια ακατάσχετα ! 
Η  καταστροφή γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού !
"Μένουμε σπίτι" και δίνουμε όλη τη μάχη μας! 

                                            ΒΕΝΗ