Οι Αρτοποιοί του Σωματείου Υπαίθρου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα ξωτικά του «Χωριού των Θαυμάτων» κατασκευάζουν τη γιγάντια βασιλόπιτα. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς στην κεντρική πλατεία των Κουφαλίων θα κόψουν τη γιγάντια βασιλόπιτα, που θα έχει ψηθεί με τα πιο αγνά υλικά σε τοπικούς φούρνους.
Η τελετή θα γίνει στο "Χωριό των Θαυμάτων" από τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Πέτρο Μποχωρίδη και στη συνέχεια κομμάτια της γιγάντιας βασιλόπιτας θα προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες.
Η Βασιλόπιτα κάνει καλό στην υγεία... Αν ανήκεις σε εκείνες που ψαχουλεύουν το κομμάτι της βασιλόπιτας για το φλουρί και μετά το αφήνουν από ενοχές για τις θερμίδες που περιέχει τότε καλό είναι να ξέρεις πως την πρωτοχρονιά δεν κάνει να καταπιέζεσαι. Επίσης, θα πρέπει να ξέρεις ότι η βασιλόπιτα με μέτρο μπορεί να κάνει καλό στον οργανισμό σου. Τα 2 μυστικά συστατικά που χαρίζουν υγεία: Πορτοκάλι Η βασιλόπιτα αποτελεί μία υγιεινή επιλογή για γλυκό χάρη στην ικανοποιητική περιεκτικότητάς της σε πορτοκάλια, τα οποία αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης C. Η βιταμίνη C είναι ευεργετική για την ελαστικότητα και λεύκανση της επιδερμίδας λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες καταστρέφουν τα επιδερμικά κύτταρα, καθώς επίσης μετέχει και στη σύνθεση του κολλαγόνου. Αυγό Το αυγό είναι μεγάλης θρεπτικής αξίας, αφού το ασπράδι του αποτελείται κατά 45% από πρωτεΐνες. Ένα αυγό ημερησίως συμβάλλει κατά 11 % στην αναγκαία ημερήσια κατανάλωση πρωτεϊνών του ανθρώπου. Το αυγό αν και έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα απενεχοποιήΘηκε σε Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο που πρόσφατα έλαβε χώρα στον Καναδά καθώς επίσης και από το Αμερικάνικο Καρδιολογικό Ινστιτούτο, μιας και η υψηλή περιεκτικότητα του αυγού σε λεκιθίνη (λιπίδιο που θεωρείται χοληστεροπροστατευτικό) λειτουργεί ως αντίβαρο στην αύξηση της χοληστερόλης του αίματος. Επίσης, το αυγό δεν εμπλέκεται πλέον στην αύξηση της χοληστερόλης του αίματος αφού η χοληστερίνη παράγεται κυρίως -κατά 90% περίπου- από τον οργανισμό και μόνο το ένα δέκατο προέρχεται από τις τροφές. Τέλος, τα αυγά είναι πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, vιασίνη, βιοτίνη, δηλαδή σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα καθώς επiσης και ικανοποιητική περιεκτικότητα σε ΗDL χοληστερόλη.