Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης, πού πρέπει να οχυρωθούμε; Πού να ψάξουμε για το πολύτιμο
αντίδοτο στην απαισιοδοξία; Θα λέγαμε, εκεί που βρίσκονται οι πηγές της ζωής.Για εμάς αυτός ο τόπος είναι η ελληνική φύση, με τις αμέτρητες εναλλαγές της. Δεν είναι μόνο τα μαγευτικά τοπία, τα ζώα και τα φυτά – είναι η ιστορία, η πολιτιστική μας κληρονομιά, τα τοπικά προϊόντα.
Στο πλαίσιο της ανάπτυξης κοινών δράσεων εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης με τοπικούς φορείς και με στόχο τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της πόλης, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 και για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, οι σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ θα βάλουν τα υλικά και θα ασκήσουν την τέχνη της γαστριμαργίας, προκειμένου να παρασκευάσουν φαγητό για τους απόρους και άστεγους συμπολίτες μας.
Εθνικό μας φαγητό για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος υγράλατος με σκορδαλιά. Πως, όμως, καθιερώθηκε αυτό το έθιμο και πως ενσωματώθηκε στις διατροφικές μας συνήθειες ο μπακαλιάρος ή αλλιώς βακαλάος;
Στις 25 Μαρτίου εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Την χαρμόσυνη δηλαδή είδηση, που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία, ότι μέσω αυτής θα ενσαρκωθεί ο Υιός του Θεού. «Ιδού νυν ευαγγελίζομαι χαράν μεγάλην» της είπε ο Αρχάγγελος.
Μια ώρα μπροστά θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας στι 25/03/2012...Την τελευταία Κυριακή του Μάρτη αλλάξει η ώρα!Η θερινή ώρα είναι η αλλαγή της ώρας που ένα κράτος διαλέγει να υιοθετήσει για ένα χρονικό διάστημα του έτους. Η αλλαγή αυτή γενικά είναι κατά μία ώρα μπροστά από την ηλιακή ώρα. Βασίζεται σε ένα σύστημα που σκοπό έχει την καλύτερη αξιοποίηση του φωτός της ημέρας για εξοικονόμηση ενέργειας.