Specials
Recent News
Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής της Ελευθερίας Ζαχαριάδη στο Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 06 Ιούλιος 2020 10:01
ac053000be6db4207a26e8134a616041_XL_copy_225x169Την έκθεση ζωγραφικής «ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ» εγκαινίασε το βράδυ της Παρασκευής στο Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας, πλαισιωμένος από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κατερίνα Γιουβαρλάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Η καλλιτέχνης Ελευθερία Ζαχαριάδη, που μαθήτευσε πλάι στη ζωγράφο Ναταλία Θωμαΐδη του εικαστικού ρεύματος του πρωτοπόρου Γιάννη Μόραλη, παρουσιάζει την τελευταία της συλλογή με έργα τοπιογραφίας και αριστοτεχνικής χρωματικής σύνθεσης.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο δημιουργίας δικτύου εικαστικών χώρων σε όλη τη Σιθωνία, με φιλοξενία κορυφαίων εκπροσώπων του καλλιτεχνικού και πνευματικού γίγνεσθαι με σκοπό την ενίσχυση του πολιτιστικού και τουριστικού κεφαλαίου της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας σε δηλώσεις του εξέφρασε την σταθερή βούληση της Δημοτικής Αρχής και του ιδίου προσωπικά για τη στήριξη του πολιτισμού και όλων των δράσεων που αυτή συνεπάγεται και υπογράμμισε πως, “ιδιαίτερα σε καιρούς χαλεπούς όπως αυτοί που διανύουμε, η Σιθωνία αποτελεί ένα φάρο πολιτισμού και προβολής της αυθεντικής ελληνικής παράδοσης”.