Specials
Recent News
"Παραδείγματος Χάριν" Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 20 Μάρτιος 2013 08:14

  tn_jpg1

 

 ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
«ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ»

    ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 26 ΜΑΡΤΙΟΥ – 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
     ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 20.30 μ.μ

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Σε μια φωτογραφία ταυτότητας αναγνωρίζεις τον άλλο μέσα από τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Είναι αυτό το ατομικό αποτύπωμα που τον κάνει να ξεχωρίζει οπτικά. Αν όμως τα αφαιρέσεις, πόσο διαφέρει τελικά από εσένα;

Πέρα όμως από τις οπτικές μας διαφορές, πόσο ξεχωριστές είναι οι επιθυμίες μας, οι φόβοι και οι προσδοκίες μας;  Οι προσωπικές μας αναζητήσεις πόσο ατομικές είναι τελικά;

Με αυτά τα ερωτήματα εργάστηκα πάνω στη σειρά των τελευταίων μου έργων μέσα από την επανάληψη της φιγούρας, που άλλοτε μόνη και άλλοτε σε ομάδες, προσπαθεί να βρει τη θέση της μέσα στην ίδια την δική της ύπαρξη αλλά και μέσα στο σύνολο.

Ο στενός ξύλινος συνήθως χώρος, κάποιες φορές χωρίζει και άλλες ενώνει τα πρόσωπα, αναζητώντας έτσι την ισορροπία ανάμεσα στην ατομικότητα και τη συνύπαρξη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ.

Ο Χάρης Παπαπέτρου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1980. Στη Θεσσαλονίκη ήρθε πριν 12 χρόνια, ξεκινώντας σπουδές στην ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα ασχολήθηκε με διάφορες μορφές τέχνης όπως η ζωγραφική, το θέατρο (με συμμετοχές σε ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες), η σκηνογραφία (όπου διακρίθηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό), σεμινάρια φωτογραφίας και σπουδές στην εικαστική ψυχοθεραπεία. Σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος με παιδιά και εφήβους και, όπως φαίνεται στα έργα του, η παιδική ζωγραφική επηρεάζει και τη δική του τέχνη.