Specials
Recent News
"Ζωγράφοι της Αγίας Πετρούπολης" Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 19 Απρίλιος 2012 07:52

Lapshin_Landscape_1939_low

 

 

Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012, στις 19:30, θα πραγματοποιηθούν στην Casa Bianca (Βασ. Όλγας 180, τηλ. 2310 427555) τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Ζωγράφοι της Αγίας Πετρούπολης», με έργα της περιόδου 1920 – 2012, από τη συλλογή της Πινακοθήκης Manege.


Την έκθεση διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ανταλλαγής έργων της Πινακοθήκης Manege της Αγίας Πετρούπολης και της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης.
Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα παρουσιαστούν στην Casa Bianca 120 έργα μεγάλων ζωγράφων της Αγίας Πετρούπολης, που καλύπτουν την εξέλιξη των εικαστικών τεχνών από την δεκαετία του 1920 ως τις μέρες μας. Ανάμεσά τους, ελαιογραφίες, ακουαρέλες και σχέδια που διακρίνονται για την υψηλή πλαστική τους δεινότητα, την ποικιλία και την ποιότητά τους και αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της ρωσικής εικαστικής κουλτούρας.
Μεταξύ άλλων, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει έργα των: Grinberg, Lapshin, Zagoskin, Timoshenko, Krimmere, Pakulin, Shuriga και Churilov.

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη έως Κυριακή, 10:00 έως 18:00. Δευτέρα Κλειστά.
Επιμέλεια: Marina Jigarkhanyan
Συντονισμός: Αφροδίτη Οικονομίδου

Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη συμμετοχή της Polina Fradkina στο πιάνο και του Yoel Gonzalez στα κρουστά.

Η έκθεση αποτελεί συμμετοχή στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης για την 10η επέτειο αδελφοποίησης μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αγίας Πετρούπολης και της επίσημης επίσκεψης της αντιπροσωπείας από την Αγία Πετρούπολη στην πόλη μας, από τις 23 έως και τις 27 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι από την 1η έως την 30η Αυγούστου 2012, η Πινακοθήκη Manege της Αγίας Πετρούπολης θα παρουσιάσει την έκθεση με τίτλο «Τρεις Γενιές Θεσσαλονικέων Ζωγράφων», με έργα από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα παρουσιάσει από τις 25 Απριλίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2012, στη Μονή Λαζαριστών, την έκθεση με τίτλο «Τα κινήματα της Ρώσικης Πρωτοπορίας (1900 – 1930). Επιλογές από τη συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης».