Specials
Recent News
Η αφίσα του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 04 Σεπτέμβριος 2020 08:28
festival_copy_300x203Η ανακοίνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:  Η οπτική ταυτότητα του 61 ου ΦΚΘ Με χαρά σας παρουσιάζουμε τα πολύχρωμα poster του 61 ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τα οποία υπογράφει ο βάσκος illustrator Λουίς Μαθόν, τακτικός συνεργάτης των New York Times, New Yorker και Little White Lies. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 5 έως 15 Νοεμβρίου.
Αυτή τη στιγμή χτίζουμε ένα υβριδικό μοντέλο για προβολές και δράσεις σε αίθουσες, στο διαδίκτυο και στο δημόσιο χώρο. Σε δυο εβδομάδες θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το υβριδικό φετινό Φεστιβάλ. Το σκεπτικό πίσω από τις αφίσες Μια πυξίδα, πολλά χρώματα, καμία κατεύθυνση. Επιστρέφουμε στα βασικά, στις σταθερές που χάσαμε τον τελευταίο καιρό. Επικαλούμαστε τον παιδικό μας εαυτό που μας θυμίζει τη μεγαλύτερη εσωτερική μας ανάγκη για μια εποχή πιο ξέγνοιαστη. Αναζητούμε νέο πλοηγό το σινεμά. Οι ταινίες δείχνουν ζωτικά σημεία του ανθρώπινου ορίζοντα, δείχνουν όσα μας φέρνουν πραγματικά κοντά. Μάς προτείνουν καινούριους τρόπους να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από κινηματογραφικές στιγμές, μέσα από την διαρκώς εναλλασσόμενη εμπειρία της θέασης, καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση προσανατολισμού για το αύριο.
Ο Λουίς Μαθόν είναι illustrator και animator. Έχει γεννηθεί στο Γκέτσο, στη Χώρα των Βάσκων και ζει στη Βαρκελώνη. Η δουλειά του είναι γεμάτη χρώματα και κίνηση. Για τα έργα του χρησιμοποιεί τόσο ψηφιακά μέσα, όσο και σχεδίαση στο χέρι. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ξένα μέσα ενημέρωσης (The New York Times, The New Yorker, Vogue), καθώς και με το βρετανικό κινηματογραφικό περιοδικό Little White Lies, το οποίο συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.