Specials
Recent News
Γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 25 Μάρτιος 2015 09:30

ioiuyhgbbvgv

 

Γυρίσματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει ο γνωστός σκηνοθέτης στο πλαίσιο της νέας του ταινίας με τίτλο «Ουζερί Τσιτσάνης», η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη και η ιστορία της θα διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη του 1942, όταν η πόλη βρισκόταν υπό γερμανική κατοχή.
Τα γυρίσματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από την Κυριακή 29/03/2015 μέχρι και την Τρίτη 07/04/2015 .
Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει εθελοντικά ως βοηθητικός ηθοποιός, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , στέλνοντας τις παρακάτω πληροφορίες:


Α) Ονοματεπώνυμο, ηλικία, κινητό, e-mail
Β) 1 φωτογραφία πορτραίτο κοντινή και μια φωτογραφία ολόσωμη (όχι καλλιτεχνικές)
Γ) Ύψος, κιλά
Δ) Νούμερο για:
Κοστούμι, μπλούζα, τζιν , παπούτσια
Μέση
Μήκος παντελονιού από το πλάι της μέσης και κάτω
Πλάτη από ώμο σε ώμο
Περιφέρεια στήθους
Περιφέρεια
Μήκος μανικιού
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6978118446
Η υπόθεση της ταινίας
Το θέμα της ταινίας είναι τα πιο δημιουργικά χρόνια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη και ο έρωτας δύο νέων ανθρώπων, του Γιώργου και της Εστρέας, ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας. Ο Γιώργος και η Εστρέα θα ξεδιπλώσουν για πρώτη φορά το χρονικό που οδήγησε το 96% μιας από τις πιο σημαντικές Εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης στα στρατόπεδα εξόντωσης στην Πολωνία.
Σε αυτά τα ζοφερά χρόνια για την Ελλάδα και για όλο τον κόσμο (1942 -1943), ο Τσιτσάνης και ο Γιώργος ανοίγουν ένα μικρό ουζερί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ο Τσιτσάνης με την μουσική του εξορκίζει το μίσος και την απανθρωπιά της Γερμανικής κατοχής. Η πείνα και η μαυρίλα, που κρέμονται πάνω από την πόλη, εξαφανίζονται πίσω από τις πόρτες του ουζερί.
Ο Γιώργος και η Εστρέα συμμετέχουν στην αντίσταση. Είναι ερωτευμένοι. Μυστικά βαραίνουν την ζωή τους, υποχρεώσεις συγκρούονται, οι δύο θρησκευτικές – κοινωνικές ομάδες, επιμένουν στις προκαταλήψεις τους ακόμη και όταν ο επερχόμενος τρόμος χτυπάει την πόρτα τους.
Η ιστορία μας ξεκινάει τον Ιούνιο του 1942, όταν οι Ναζί αναγκάζουν τους Εβραίους της πόλης να απογραφούν και να σταλούν σε καταναγκαστικά έργα. Τελειώνει τον Μάρτιο του 1943 όταν τα πρώτα τραίνα, φορτωμένα με Εβραίους, φεύγουν για το Άουσβιτς. Η κλιμάκωση της εφαρμογής των φυλετικών νόμων οδηγεί τους ήρωές μας σε τολμηρές πράξεις.
Μια περιπετειώδης ερωτική ιστορία που καταδεικνύει μία αλήθεια: Τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, της μισαλλοδοξίας και του πολέμου. Η ιστορία μας θα μπορούσε να είναι σημερινή όχι μόνο επειδή καταδικάζει την θρησκευτική και κοινωνική προκατάληψη αλλά και επειδή οι ήρωές μας είναι αντισυμβατικοί νέοι άνθρωποι. Τέσσερις νέοι, 20 έως 28 χρονών, που δίνουν ελπίδα στην επόμενη γενιά.