Specials
Recent News
Στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 28 Μάιος 2017 07:29

18740252_303225136800555_2179605198762290788_n

Το προτελευταίο χωριό, στο πρώτο πόδι είναι το Πευκοχώρι (περίπου 100 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη). Μπορεί να το ακούσετε να το ονομάζουν και «Καψόχωρα» αφού κατά το παρελθόν είχε καεί αρκετές φορές από εισβολές πειρατών.
Στο Πευκοχώρι θα μπορέσετε να περάσετε άνετες διακοπές, αφού έχει όλα τα κομφόρ που χρειάζεται κάποιος αλλά και σχεδόν όλα τα απαραίτητα καταστήματα, για να μην σας λείψει τίποτα. Στον παραλιακό σας περίπατο θα βρείτε από bar και καφέ, μέχρι εστιατόρια, ουζερί και supermarket. Μια σημαντική διαφορά έναντι όλων των άλλων χωριών είναι ότι το Πευκοχώρι έχει αρκετά μακρύ παραλιακό δρόμο όπου από την μια πλευρά είναι η θάλασσα με την όμορφη ξανθιά αμμουδιά και από την άλλη πλευρά τα διάφορα καταστήματα. Έτσι μπορεί κανείς να περπατήσει, να «χαζέψει», να κάνει μπάνιο πίνοντας ταυτόχρονα τον καφέ του ή και να καθίσει σε μια από τις ταβερνούλες και να φάει. .

Αξίζει να κάνετε μια βόλτα και από το παλιό κέντρο του χωριού, που υπάρχει η κεντρική πλατεία με το σιντριβάνι και το γραφικό εκκλησάκι, ενώ εκεί υπάρχει ο κλασικός «καφενές» του χωριού αλλά και μπαράκι (τύπου Αγγλικής παμπ) για να πιείτε το ποτό σας.

Για μπάνιο προτείνουμε:
Ευθεία κάτω από την γέφυρα όπου περνά το ρέμα. Αφού φτάσετε στην παραλία, θα πάτε προς τα αριστερά που δεν μαζεύει τόσο κόσμο όσο στο κέντρο. Αν έχετε αυτοκίνητο προτείνουμε να περάσετε το Πευκοχώρι και κατευθυνόμενοι προς Παλιούρι στα αριστερά σας (περίπου 4 khm) θα δείτε ένα μικρό λιμανάκι (φυσικό) όπου υπάρχουν παραλίες ανεκμετάλλευτες για μπάνιο και χαλάρωση.
Ακόμη πιο πέρα και πριν το Παλιούρι υπάρχει η παραλία <Καναπίτσα> με πεύκα και αμμουδιά καταπληκτική αλλά και πιό κάτω η παραλία <Χρούσω>. Γενικότερα υπάρχουν παντού παραλίες (με πινακίδες που αναγράφουν <Προς Παραλία>) που περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Να οδηγάτε προσεκτικά γιατί οι περισσότερες παραλίες έχουν πρόσβαση μόνο από χωματόδρομους..