Specials
Recent News
Στη Σκιάθο Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2012 08:26

24

 

 

Η Σκιάθος είναι μόνο 46 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά πολλοί άνθρωποι επιστρέφουν στο νησί για τις διακοπές τους κάθε χρόνο για το γεγονός και μόνο ότι έχει τις καλύτερες παραλίες στα ελληνικά νησιά, μια μεγάλη ποικιλία από ταβέρνες, μπαρ, πολλά καταλύματα για διαμονή και το γεγονός ότι είναι ένα απολύτως πανέμορφο νησί.

Είναι ένα πλούσιο, πράσινο νησί με πάνω από 60 παραλίες και ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας, μπορείτε να έχετε διακοπές για χαλάρωση ή να ασχοληθείτε κάνοντας εκδρομές, σπορ και απολαμβάνοντας τη νυχτερινή ζωή της Σκιάθου. Οι ντόπιοι κυρίως ζουν από τον τουρισμό και τη γεωργία. Η Σκιάθος έχει ελιές, φρούτα και καρύδια και υπάρχει τοπικό μέλι και κρασί.

Η πόλη της Σκιάθου έχει πολλές ενδιαφέρουσες εκκλησίες. Μια από τις πιο σημαντικές είναι ο καθεδρικός ναός που έχει πολλά ιερά κειμήλια και εικόνες που προέρχονται από όλες τις άλλες εκκλησίες του νησιού και φυλάσσονται στον καθεδρικό ναό. Μια άλλη ενδιαφέρουσα εκκλησία στη Σκιάθο που αξίζει να επισκεφθείτε είναι η εκκλησία της Παναγίας της λίμνης. Εδώ υπάρχει ένα ιερό αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη τον διάσημου συγγραφέα της Σκιάθου. Επισκεφτείτε επίσης και τις πανέμορφες εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Φανουρίου. Από αυτές τις δύο όμορφες εκκλησίες θα μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα προς το κάστρο της Σκιάθου. Σε ολόκληρη την ιστορία του νησιού, αυτό το κάστρο, όπως και πολλά αλλά στα ελληνικά νησιά, χρησιμοποιήθηκε από τον πληθυσμό ως καταφύγιο από τους πειρατές ή τους Τούρκους.

Το κάστρο ήταν επίσης ο τόπος όπου διέφευγαν οι σύμμαχοι κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Δοκιμάστε επίσης να επισκεφθείτε τα μοναστήρια της Σκιάθου, που βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα. Ένα από τα σημαντικότερα από αυτά είναι το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, όπου, κατά την Ελληνική Επανάσταση της Ανεξαρτησίας, πολλά έλληνες μαχητές αναζήτησαν καταφύγιο. Στο μουσείο και τη βιβλιοθήκη του μοναστηριού μπορείτε να δείτε βιβλία και σημαντικά κειμήλια ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας. Η Σκιάθος είναι ένα δημοφιλές θέρετρο για τους Βρετανούς και τους σκανδιναβούς παραθεριστές, αλλά υπάρχουν και πολλοί Ιταλοί, Γερμανοί, Ολλανδοί και Ελβετοί. Οι Έλληνες, επίσης, αγαπούν τη Σκιάθο, και τους αρέσει να το βλέπουν σαν ένα κοσμοπολίτικο νησί.