Specials
Recent News
«Έγκλημα στο Orient Express» Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2020 13:26
egklima-sto-orien-expres_-_Το πασίγνωστο και συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι «Έγκλημα στο Orient Express»  που συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την μεγάλη του θεατρική επιτυχία στην Αθήνα, θα συνεχίσει το ταξίδι του και στο θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη από το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020.
Η θεατρική μεταφορά της περιπέτειας του διάσημου, εκκεντρικού ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρώ, που έκανε ο Κεν Λούντβιχ ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συναρπάζοντας το κοινό και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.
Η γεμάτη μυστήριο και ανατροπές ατμόσφαιρα, η πλοκή που συναρπάζει και οι ερμηνείες των αγαπημένων ηθοποιών, κάνουν την παράσταση εξαιρετική, ενώ το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο έως την τελευταία σκηνή.
Η ιστορία ξεκινάει στο σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου, το 1934
όταν ο Βέλγος ντετέκτιβ Πουαρό επιβιβάζεται στο πολυτελές «Οριάν Εξπρές».
Στο δημοφιλέστατο έργο της Αγκάθα Κρίστι, το έγκλημα πραγματοποιείται εν κινήσει, όταν ένας επιχειρηματίας βρίσκεται νεκρός και ο Πουαρό καλείται να ανακαλύψει τον ένοχο και να τον παραδώσει στα χέρια της δικαιοσύνης.
Οι χαρακτήρες ξεδιπλώνονται μπροστά μας αποκαλύπτοντας μυστικά, ψέμματα και αλήθειες σε ένα περιβάλλον νουάρ. Η αγωνία και το αγγλικό χιούμορ της συγγραφέως κορυφώνει την αγωνία, ενώ η ανατρεπτική της αφήγηση φέρνει το κοινό να αντιμετωπίζει ένα ηθικό δίλημμα και να συμμετέχει στην διαδικασία της αποκάλυψης του ενόχου.
Όλα είναι διαφορετικά απ’ ότι δείχνουν, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σκηνή. Και όλα καθορίζονται τελικά από το μεγάλο δίλημμα: μπροστά στην φρίκη του φόνου ενός παιδιού, ποια τιμωρία είναι δίκαιη και ηθική, ποιος μπορεί να γλιτώσει από τον θείο και τον ανθρώπινο νόμο…
Φέτος στην γνωστή all star διανομή της παράστασης, προστίθεται η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Μάρω Κοντού, ο καλός ηθοποιός Σόλων Τσούνης και η διακεκριμένη στο εξωτερικό (από την σειρά The Durrells) Έρρικα Μπίγιου.
Μια μεγάλη παραγωγή: σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη, με έναν θίασο έντεκα μεγάλων πρωταγωνιστών και σκηνικά και κοστούμια που εντυπωσιάζουν, το Έγκλημα στο Orient Express θα διαλευκάνουν στην σκηνή του Θεάτρου Αριστοτελείου οι:
Κάτια Δανδουλάκη, Δάνης Κατρανίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Μάρω Κοντού, Τάσος Χαλκιάς, Ταμίλα Κουλίεβα, Τάνια Τρύπη, Τάκης Παπαματθαίου, Σόλων Τσούνης, Έρρικα Μπίγιου, Λευτέρης Ζαμπετάκης.