Specials
Recent News
Ο Χ. Στανίσης μιλάει στην ΒΕΝΗ ΣΑΠΚΑ και στο tisimveni.gr. Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 14 Οκτώβριος 2018 17:42

Με  τρεις δεξιοτέχνες μουσικούς πλαισιώνεται   ο κύκλος παραστάσεων  με τίτλο «Μια φορά κι έναν καιρό – Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», που  θα «ανεβάζει» ο γνωστός  καλλιτέχνης του Θεάτρου Σκιών από τον Οκτώβριο του 2018 (στις 12 το μεσημέρι της κάθε Κυριακής) στη  Μικρή Σκηνή του Θεάτρου «Αθήναιον» (οδός Βασιλίσσης Όλγας 35) στη Θεσσαλονίκη.Ο Χ. Στανίσης μιλάει στην ΒΕΝΗ ΣΑΠΚΑ και στο tisimveni.gr.

Kάθε παράσταση θα έχει μια άμεση διαδραστική σχέση με το κοινό, το οποίο  θα κληθεί να συμμετάσχει ενεργά μέσω της παραδοσιακής μουσικής.

Επίσης,  φιλοτεχνήθηκαν ευφάνταστα σκηνικά, τα οποία  θα ντύνουν τη σκηνή από άκρη σε άκρη . Έτσι, οι θεατές κάθε ηλικίας   θα μπορέσουν  να απολαύσουν ένα υπερθέαμα του  Θεάτρου Σκιών.

Οι ιστορίες θα εναλλάσσονται κάθε μήνα.  Οι λιλιπούτειοι θεατές θα  έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ξανά και ξανά τον αγαπημένο τους,  Καραγκιόζη . Απώτερος στόχος του κύκλου παραστάσεων είναι  η  διασκέδαση, η  απόκτηση γνώσεων και ο προβληματισμός.

Το πρόγραμμα των  παραστάσεων έως και το  Δεκέμβριο του  2018 διαμορφώθηκε ως εξής:

7 , 14, 21 ΚΑΙ  28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2018

Θα παρουσιαστεί το έργο με τίτλο «Το μαγικό άλογο», του οποίου η υπόθεση είναι η κάτωθι:

Ο Καραγκιόζης πηγαίνει τον εαυτό του,  ως δώρο στον κακομαθημένο βασιλιά, ο οποίος θέλει συνέχεια να παίρνει δώρα. Όλα κυλούν καλά, μέχρι που ένας παράξενος επισκέπτης φέρνει για δώρο στον βασιλιά κι ένα μαγικό άλογο…

11, 18 ΚΑΙ 25  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Θα «ανεβεί» το έργο με τίτλο «Το αθάνατο νερό», που εξιστορεί ότι:

Ο Καραγκιόζης για να ξεχάσει την πείνα του,  κοιμάται… Όμως, αντί να δει στον ύπνο του,  μακαρόνια και κεφτέδες, βλέπει τον τρόπο,  με τον οποίο θα γίνει καλά ο άρρωστος βασιλιάς. Ο βασιλιάς θα γίνει καλά μόνο,  αν πιει το αθάνατο νερό… Πού βρίσκεται όμως;;;

2, 9, 16 ΚΑΙ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Οι θεατές  θα δουν την παράσταση με τίτλο: «Η νύχτα των καλλικαντζάρων», που διαδραματίζεται  τις   ημέρες των  γιορτών και όλοι ετοιμάζουν τα γλυκά, τις πίτες και τα φαγητά για να γιορτάσουν. Όμως, τις ημέρες αυτές βγαίνουν από τα βάθη της γης και οι καλλικάντζαροι, οι οποίοι  δεν αφήνουν κανέναν σε ησυχία και κάνουν τις σκανταλιές τους!

Τη διασκευή – σκηνοθεσία όλων των παραστάσεων έκανε ο  Χρήστος Στανίσης, ο οποίος επέλεξε τη μουσική, την οποία διασκεύασε κι ενορχήστρωσε. Ο ίδιος δημιούργησε τις φιγούρες και τα σκηνικά.

Τα κοστούμια έραψε ο  Κώστας Αλεξανδρίδης και τον φωτισμό σχεδίασε η Στέλλα Κάλτσου. Την ηχοληψία και τους φωτισμούς φρόντισε  ο  Απόστολος Πελτέκης.  Την παραγωγή των παραστάσεων οργάνωσε η Γωγώ Μαντούβαλου.

Επί της σκηνής θα βρίσκονται οι μουσικοί:  Μελίνα Μπιτζίδου (σαντούρι – φωνή),  Χρήστος Δανάς  (βιολί –φωνή) και Μιχάλης Αναστασίου (λαούτο – φωνή).

Οι παραστάσεις  διάρκειας 80 λεπτών θα πραγματοποιούνται στις 12  το μεσημέρι της κάθε Κυριακής για το κοινό και καθημερινά για τα σχολεία κατόπιν συνεννόησης. Οι ενδιαφερόμενοι – ενδιαφερόμενες για κρατήσεις μπορούν να τηλεφωνούν στον αριθμό κλήσης: 2310 –832. 060.