Specials
Recent News
Μουσικοθεατρική παράσταση Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 30 Ιούλιος 2012 10:50

image003

 

Μια μουσικοθεατρική παράσταση με τραγούδια από γνωστά μιούζικαλς που ερμηνεύουν η Μαριάννα Κεσσόγλου, ο Ναπολέων Κουκουζίκας και η μικρή Έλλη Κανάκη, παρουσιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας το Σάββατο 4 Αυγούστου στο θέατρο Κήπου, στο πλαίσιο των 30ων Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης για μία μοναδική βραδιά.

Το σκηνικό είναι ένα πάρκο, στο οποίο έχει καταλήξει μια τραγουδίστρια, που μόλις απολύθηκε από το θέατρο στο οποίο εργαζόταν για πολλά χρόνια. Η μοναδική της περιουσία είναι πλέον μόνο μια βαλίτσα με αντικείμενα, παρτιτούρες, κοστούμια και αφίσες από παραστάσεις, στις οποίες είχε συμμετάσχει στο παρελθόν. Μέσα στην απόγνωση της, ανοίγει τη βαλίτσα της και ανακαλεί μνήμες που την ωθούν να ξανατραγουδίσει μόνη στο πάρκο και να αναβιώσει στιγμές από τα μιούζικαλς. Ένας μυστηριώδης  ρακοσυλλέκτης τη βοηθάει να εξοικιωθεί με τη συνθήκη του πάρκου. Το φυσικό τοπίο του πάρκου γίνεται σιγά σιγά η νέα της σκηνή και συνειδητοποιεί ότι σε οποιαδήποτε συνθήκη κι αν βρίσκεται δε θα πάψει ποτέ να τραγουδάει. Το όλο εγχείρημα αποσκοπεί στο να παρουσιάσει τα γνωστά σε όλους τραγούδια σε συνθήκη αντίθετη από αυτή με την οποία είναι συνδεδεμένα στη συνείδηση του κόσμου (τη χλιδή του Broadway).

Η 9χρονη Έλλη Κανάκη, που εμφανίζεται ως ανάμνηση της παιδικής ηλικίας της τραγουδίστριας, είναι η έκπληξη της παράστασης.

Οι ερμηνευτές, με σπουδές στην Ελλάδα και στη Βιέννη, δούλεψαν εντατικά με τον σκηνοθέτη-συνθέτη Θοδωρή Αμπαζή με στόχο να συνδυάσουν τεχνικές θεατρικού αυτοσχεδιασμού και αμερικάνικης παράδοσης μουσικού θεάτρου.