Specials
Recent News
Jazz on the hill Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 05 Ιούλιος 2012 07:55

imagesCAOJQRV0

 

 

Έφτασε η ώρα για νέες, μαγικές στιγμές στο λόφο της Σάνης. Στην επέτειο των 20 χρόνων του Sani Festival, το Jazz on the hill ετοιμάζεται να υποδεχθεί, όπως πάντα, μεγάλα ονόματα της jazz αλλά και ανερχόμενα αστέρια του χώρου, λιγότερο γνωστά στο ελληνικό κοινό, που έχουν πολλά να δώσουν στα επόμενα χρόνια χαράζοντας με τη σειρά τους μια νέα, σημαντική τροχιά στον πλανήτη της jazz μουσικής.

Η νοσταλγική διάθεση που ξυπνά η σημαντική αυτή επέτειος σε όλους εμάς που οραματιστήκαμε και εργαστήκαμε για να καταξιωθεί στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς το Sani Festival, μας ώθησε να ξαναθυμηθούμε φέτος όλοι μαζί τη μαγεία που ξύπνησε το καλοκαίρι του 1997 ο Ahmad Jamal, ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς της Jazz, που τότε, μια ζεστή νύχτα του Ιουλίου, «χάθηκε» στο πιάνο του, ένα Clavier Steinway που «ψιθύριζε» στα χέρια του, κι αυτά με τη σειρά τους μετέτρεπαν αυτόν τον ψίθυρο σε παθιασμένες κραυγές που συνεπήραν το κοινό. Καλέσαμε, λοιπόν, και πάλι, με τη βεβαιότητα ότι θα ζήσουμε εκ νέου αυτήν τη μοναδική εμπειρία, τον σπουδαίο μουσικό που ταυτίστηκε όσο λίγοι με την εξέλιξη της jazz.

Αυτόν τον κολοσσό θα πλαισιώσουν σ’ ένα συναρπαστικό τριήμερο ο Lars Danielsson, σημαντικός Ευρωπαίος μπασίστας με διεθνή καριέρα και θαυμάσιους μουσικούς κοντά του,  όπως ο πιανίστας Yaron Herman –που επίσης είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ως rising star στο Jazz on the hill του 2009- αλλά και τον Tigran Hamassyan, Αρμένη πιανίστα της jazz, από τους πλέον υποσχόμενους διεθνώς.

Το Jazz on the hill χτυπά στην καρδιά του Sani Festival και υπόσχεται ……

Καλλιτεχνική Διευθύντρια Sani Festival: Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη


Το Sani Festival είναι επίσημο μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Φεστιβάλ της Ευρώπης (I.F.E.A. - International Festivals and Events Association Europe)

LINE UPS

Liberetto with Lars Danielsson | 13.07
Lars Danielsson - bass, cello, leader
Yaron Herman - piano
John Parricelli - guitars
Magnus Öström - drums, perc

Ahmad Jamal | 14.07

Ahmad Jamal – piano
Reginald Veal – bass
Herlin Riley – drums
Manolo Badrena - percussion

Tigran Trio | 15.07
Tigran Hamasyan - piano
Sam Minaie - upright and electric bass
Nate Wood - drums

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ MAD.GR

MAD.TV!