Specials
Recent News
Επιτυχής παρουσίαση Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 09 Μάιος 2012 07:08

womexgreece2012

 

 

Πετυχημένες και άκρως ενθαρρυντικές ήταν οι παρουσιάσεις της WOMEX 12 στο Βουκουρέστι και στην Κωνσταντινούπολη, καθώς μπήκαν οι βάσεις για μεγάλη συμμετοχή Ρουμάνων και Τούρκων μουσικόφιλων και καλλιτεχνών στη σημαντικότερη διεθνώς μουσική έκθεση αυτού του είδους, η οποία φέτος φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη από τις 17 έως τις  21 Οκτωβρίου 2012.


Στο Βουκουρέστι βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και ειδικότερα στις 4 Μαϊου αποστολή της WOMEX μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,  Γιάννη Μπουτάρη, όπου πραγματοποιήθηκε εκτενής παρουσίαση της WOMEX 12 στα Ρουμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η WOMEX 12 πλαισιώνεται από μία ειδική σκηνή, το «CLUB GLOBALKAN», που θα δώσει βήμα στις τοπικές δημιουργικές δυνάμεις και σε μουσικούς από τη γειτονιά της Νοτιανατολικής Ευρώπης.
Η προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής για το «CLUB GLOBALKAN» πήρε μάλιστα παράταση για τις 18 Μαϊου, καθώς αρχικά έληγε στις 11 Μαϊου και μέχρι τότε επαγγελματίες μουσικοί και συγκροτήματα μπορούν να καταθέσουν την πρόταση τους, προκειμένου να εμφανίσουν το έργο τους σε ένα ευρύ διεθνές κοινό.
Παράλληλα και στην Κωνσταντινούπολη ταξίδεψαν στις 17 και 18 Απριλίου στελέχη της WOMEX μαζί με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μπουτάρη.
Η αντιπροσωπεία της WOMEX συνεργάστηκε με την Τουρκική εταιρία Pozitif, καθώς και με το Club Babylon, που είναι το μεγαλύτερο και πιο εξειδικευμένο καλλιτεχνικό γραφείο μετάκλησης world music στη γειτονική χώρα.
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης παρουσίασης στο BabylonLounge, όπου η συμμετοχή εκπροσώπων ΜΜΕ και επαγγελματιών της μουσικής ήταν μεγάλη, μίλησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της WOMEX 12 και υπεύθυνος για την επικοινωνία,  Γιώργος Μαρκάκης, ο επικεφαλής της Pozitif, Ahmet Olug και η υπεύθυνη επικοινωνίας της Piranha-Womex Anna Poetzsch.
Το ενδιαφέρον των Τουρκικών ΜΜΕ προκάλεσε το γεγονός πως η WOMEX 12 αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός με 60 συναυλίες σε έξι διαφορετικές σκηνές, ενώ αναμένονται στη Θεσσαλονίκη 2.500 φορείς της μουσικής από 98 χώρες του κόσμου, 300 καλλιτέχνες και πολλές χιλιάδες επισκέπτες.
Ακόμη ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης, η οποία με τα πλεονεκτήματα της αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το θεσμό της WOMEX.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ MAD.GR

MAD.TV!