Specials
Recent News
Ανακοίνωση του Δήμου Π.Μελά Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2013 09:10

DDHJMKM

 

Με αφορμή την απόφαση του ΚΑΣ να επιτρέψει την μεταφορά των σημαντικότατων μνημείων της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης που αποκαλύφθηκαν στο σκάμμα του σταθμού «Βενιζέλου», στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά,  ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Το πρώην στρατόπεδο ανήκει στους κατοίκους των Δυτικών συνοικιών και μόνο. Ούτε πωλείται, ούτε τεμαχίζεται, ούτε παραχωρείται, αλλά ούτε και σαλαμοποιείται. Τα τελευταία 20 χρόνια ο δήμος μας παλεύει για την απόδοσή του στην κοινωνία, έχει επεξεργαστεί δεκάδες μελετητικές προτάσεις, πετυχαίνοντας την ένταξή του στο ρυθμιστικό πλαίσιο Θεσσαλονίκης ως μητροπολιτικό πάρκο. Αυτή είναι η θέση μας, αυτή είναι η θέση της τοπικής κοινωνίας.
Ωστόσο την ώρα που όλα αυτά τα χρόνια κυβερνήσεις και υπουργοί αγνοούν τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, απαξιώνοντας τις Δυτικές συνοικίες, σήμερα με πρακτικές πολιτικού ετσιθελισμού, αλαζονείας και αυταρχισμού ετοιμάζονται να μοιράσουν το στρατόπεδο. Το στρατόπεδο δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Οποιαδήποτε  ευκαιριακά σχέδια θα μας βρουν απέναντι. Εμείς ζούμε ανάμεσα σε αυτούς τους χώρους, εμείς νοιαζόμαστε, τους πονάμε, εμείς ξέρουμε πως θα τους αξιοποιήσουμε.
Στους μεσίτες λοιπόν του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στους επίδοξους κυβερνητικούς καλοθελητές  που θέλουν να το διαχειριστούν τους απαντούμε ότι το πρώην στρατόπεδο ανήκει στην κοινωνία και στο δήμο. Αυτοί θα αποφασίσουν για το μέλλον και την τύχη του. Κανένας δεν μπορεί να συζητάει για την πόλη χωρίς την ίδια την πόλη.   Κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει για μας χωρίς εμάς.  Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το στρατόπεδο Παύλου Μελά ένα νέο Στρεμπενιώτη.
Λέμε ναι στην φιλοξενία των αρχαίων θησαυρών του μετρό Θεσσαλονίκης  αλλά ενταγμένα μέσα στο συνολικό σχεδιασμό που έχει χαράξει εδώ και δεκαετίες ο δήμος για το στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να αποδοθούν τα στρατόπεδα εκεί που ανήκουν, στους κατοίκους. Για να τελειώσει η ιστορία απαξίωσης των δυτικών συνοικιών και να ξεκινήσει η δημιουργία μιας νέας όμορφης, ελκτικής και ανθρώπινης πόλης.