Specials
Recent News
Αρχίζει ο στολισμός Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2012 13:08

ttuyuu

 

Ο στολισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πρόταση για τη διακόσμηση των φετινών Χριστουγέννων είναι συνολική και περιλαμβάνει τον άξονα της Αριστοτέλους από τη θάλασσα μέχρι την Αρχαία Αγορά, καθώς και την οδό Αγίας Σοφίας, το Δημαρχείο και το Βασιλικό Θέατρο.



Τα καρουσέλ και τα παγοδρόμια στην πλατεία Αριστοτέλους θα στηθούν καί φέτος, με ένα πιο παραδοσιακό χρώμα, αυτή τη φορά..
 Θα τοποθετηθεί και φάτνη στο ύψος της Αριστοτέλους με την οδό Εγνατία, αλλά και σταθερό Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην καρδιά της πλατείας.

Σε γενικές γραμμές, οι εγκαταστάσεις που θα στηθούν, θα περιέχουν επίσης χώρους δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά (εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, εργαστήριο χειροτεχνιών κ.λπ.), παιχνίδια –δωρεάν και επί πληρωμή-, πλούσια φώτα, καθώς και κλασικές χριστουγεννιάτικες εικόνες (φάτνη, μάγοι με τα δώρα, καμήλες)

Ολα τα έξοδα των εγκαταστάσεων θα τα επωμιστεί ο ιδιώτης που θα εκμεταλλεύεται τα παιχνίδια (παγοδρόμιο, ρόδα, καρουζέλ, σπιτάκι του Αϊ – Βασίλη κ.λπ.), ενώ τα επιμελητήρια (Βιομηχανικό, Βιοτεχνικό, Επαγγελματικό), θα συμβάλουν οικονομικά στην προβολή της «Χριστουγεννιάτικης πλατείας» τόσο στην Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Β. Ελλάδα, όσο και στις γειτονικές βαλκανικές χώρες…