Specials
Recent News
Συνάντηση Σαμαρά-Μόντι Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2012 07:20

320_182_148920

 

 

Κοινή γραμμή απέναντι στην οικονομική κρίση αλλά και συνεργασία με την Ιταλία θα επιδιώξει ο Πρωθυπουργός στην συνάντηση που θα έχει το πρωί στην Ρώμη με τον Μάριο Μόντι. Άλλωστε και οι δύο έχουν κοινές αντιλήψεις για τον τρόπο με τον οποίο οι δύο χώρες μπορούν να βγουν από την κρίση και δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός ήταν εκείνος που λίγο έλειψε να μπλοκάρει τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής για το πακέτο με τα αναπτυξιακά μέτρα που πρότεινε η Άνκελα Μέρκελ.

Γι αυτό τον λόγο ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να χαράξει με τον Ιταλό ομόλογου του μια κοινή στρατηγική απέναντι στις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά και κυρίως της Γερμανίας. Ο Μάριο Μόντι στις περισσότερες συναντήσεις που έχει με τους ευρωπαίους εταίρους δεν παραλείπει να αναφερθεί στο ελληνικό πρόβλημα και στις θυσίες που καταβάλλουν οι πολίτες της χώρας μας, τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο πως η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ.

Οι δύο Πρωθυπουργοί θα συναντηθούν μετά από πέντε μήνες. Εκείνη την περίοδο η ΝΔ συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου και είχε αρχίσει το κλίμα στις Βρυξέλλες να γυρνάει υπέρ του Αντώνη Σαμαρά.

Στην συνέχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα πάρει μέρος στο συνέδριο των κεντροδεξιών κομμάτων και στο οποίο θα παραβρεθούν οι Πρωθυπουργοί της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόϊ, της Ιρλανδίας Έντα Κένι, της Ουγγαρίας Βίκτορ Ούρμπαν και της Αλβανίας Σαλί Μπέρισα