Specials
Recent News
Μπουτάρης για μετρό.... Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Ιούνιος 2012 07:15

mju

 

 

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης:

«Φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην υλοποίηση του έργου. Ήδη, βεβαίως, καταγράφει τεράστια καθυστέρηση, δεδομένου ότι ο κύριος κορμός των 9,2 χλμ έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2012, και πλέον οι δηλώσεις των αρμοδίων κάνουν λόγο για τα τέλη του 2016. Αυτό σημαίνει ότι πέραν της καθυστέρησης της ανακούφισης του κυκλοφοριακού, στο βαθμό που αντιστοιχεί στο Μετρό, προκαλεί και τεράστια αναστάτωση στη συνολική λειτουργία της πόλης, σε επίπεδο τόσο κυκλοφοριακό όσο και λειτουργίας της αγοράς και των γειτονιών.
Θα ήταν σημαντικό η Αττικό Μετρό Α.Ε. να ξεκαθαρίσει τον τρόπο λειτουργίας της και τις σχέσεις της με τον εκάστοτε υπουργό ώστε να μην γίνεται ένα τόσο σοβαρό θέμα αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Θα περιμέναμε η εταιρεία να είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση, ανεξαρτήτως της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, πόσω μάλλον στην τωρινή συγκυρία με την δεδομένη κυβερνητική αστάθεια και την εξαιρετικά δυσάρεστη οικονομική συγκυρία.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πέρα από την απαίτηση για την εξομάλυνση της λειτουργίας του έργου, που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του Υπουργείου και των κατασκευαστών, θα διεκδικήσει την ταχύτατη αποκατάσταση των άλλων δύο μέσων μαζικής μετακίνησης για την εξυπηρέτηση της πόλης, δηλαδή το Τραμ και την Παράκτια Αστική Συγκοινωνία».