Specials
Recent News
Ζητούνται εθελοντές Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 26 Μάιος 2012 08:28

HHJ

 

Η Αστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Future Library στηρίζει τις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες και απευθύνει πρόσκληση σε εθελοντές δημότες της Θεσσαλονίκης, με στόχο να αλλάξει η εικόνα των στοιβαγμένων βιβλίων και των άδειων ξεχασμένων κτιρίων των βιβλιοθηκών.

Σε συνεργασία με 66 βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων διοργανώνεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2012  καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας, με τίτλο Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη.

Αιτήσεις εθελοντισμού καθώς και σχετικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.futurelibrary.gr και θα γίνονται δεκτές έως τις 15 Ιουνίου. Η διαδικασία εγγραφής είναι εξαιρετικά απλή, σύντομη, χωρίς χρέωση και χωρίς υποχρεώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση Future Library με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) προχωράει μέσα στο καλοκαίρι του 2012 στην ανακαίνιση οκτώ βιβλιοθηκών της Κεντρικής Μακεδονίας, εκ των ποίων οι τέσσερεις προέρχονται από το δίκτυο βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης (Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου και Παιδικές Βιβλιοθήκες  Άνω Πόλης – Κτίριο Κρίσπου – Ξηροκρήνης και Ορέστου).

Στην καλοκαιρινή εκστρατεία Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη θα συμμετάσχουν όλες οι βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης.