Specials
Recent News
Δημιουργία θεματικών πάρκων Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 23 Μάιος 2012 08:15

nnn

 

Tο μεταβαλλόμενο πρόσωπο της πόλης μέσα από τις μεταβολές του τοπίου και κύρια μέσα από την αλλαγή του δημόσιου χώρου και του φυσικού περιβάλλοντος, όπως αυτή αποτυπώνεται στους κήπους της, τους ελεύθερους χώρους, το περιαστικό φυσικό και γεωργικό περιβάλλον, αποτελεί καίριο στοιχείο της φυσιογνωμίας και του πολιτισμού της πόλης μας.   


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θεωρώντας ότι η περιπλάνηση αυτή στο τοπίο της Θεσσαλονίκης, πέρα από  κατάθεση ιστορικής μνήμης, μπορεί να αποτελέσει γονιμοποιό σπέρμα για την πορεία της πόλης στο μέλλον συμμετέχει στους εορτασμούς του 2012 στον άξονα Περιβάλλον και Αστικό Τοπίο με σχετικές δράσεις που αφορούν αναπλάσεις χώρων πρασίνου, έκδοση με την περιγραφή ιστορικών διαδρομών σε οικοπολιτιστικά τοπία, έκθεση ιστορικών φωτογραφιών και χαρτών με αναφορά στο φυσικό περιβάλλον και στο πράσινο της πόλης.
Οι παρεμβάσεις αναπλάσεων θα γίνουν με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. (Εργαστήριο Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου με υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Ιωάννη Τσαλικίδη) και θα αποτελούν πρότυπα σχεδιασμού και ανάπτυξης του πρασίνου της πόλης στα πλαίσια μιας ευρύτερης αειφορικής και βιώσιμης διαχείρισης του αστικού περιβάλλοντος. 
Στις  24 Μαΐου  στις  18.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνδυασμό με την  Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων θα γίνει  η επίσημη παρουσίαση θέσεων, μελετών και προγραμματισμού της δημιουργίας των θεματικών πάρκων και ανάπλασης υποβαθμισμένων χώρων πρασίνου. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια των δράσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και εντάσσεται στον άξονα Περιβάλλον και Αστικό Τοπίο.