Specials
Recent News
Χρώμα στην πόλη Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 10 Απρίλιος 2012 07:24

afisa_day_of_colors

 

 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στηρίζει την πρωτοβουλία μίας μερίδας εικαστικών καλλιτεχνών της πόλης, η οποία διευρύνεται διαρκώς από καλλιτέχνες της υπόλοιπης Ελλάδας και του Εξωτερικού, για τη θεσμοθέτηση της  2ας Μαίου ως «Ημέρας Χρώματος» και την δημιουργία της  πρώτης «Πινακοθήκης των Χρωμάτων» στην πόλη μας.


Ενόψει της 4ης Διεθνούς Περιφερειακής Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από τις 2 έως τις 22 Μαίου 2012, οι καλλιτέχνες απευθύνουν κάλεσμα στους ομότεχνούς τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους.
Οι εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν την συγκεκριμένη διοργάνωση, θα φιλοξενηθούν σε ένα παλιό τυπογραφείο στην περιοχή των Ξυλάδικων (Αλιάκμονος 1 – πλησίον του Σιδηροδρομικού Σταθμού), το οποίο θα μεταμορφωθεί εσωτερικά και εξωτερικά, σε έναν πολύχρωμο εκθεσιακό χώρο, με τις επεμβάσεις των ίδιων των ζωγράφων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω δράσεις:

Τετάρτη 2 Μαίου 2012- Εγκαίνια
10:00 έως 22:00  - Χρωματίζουμε στην εξωτερική όψη του εκθεσιακού χώρου με διάτρητα υλικά και σπρέι  επαναλαμβανόμενα μοτίβα και δημιουργούμε ένα ψηφιδωτό 3 ορόφων.
Πέμπτη 3 Μαίου 2012
10:00 έως 22:00 - Κατασκευάζουμε ένα Γλυπτό για τη Θεσσαλονίκη, από υλικά ανακύκλωσης, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής.

Στις 2 Μαίου, ημέρα εγκαινίων της έκθεσης, ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν δράσεις στην Ελλάδα, από φορείς όπως: ΑΣΚΤ Θεσσαλονίκης, ΑΣΚΤ Φλώρινας, Πολυτεχνείο Πάτρας, Πινακοθήκη Χίου, Βιβλιοθήκη Βέροιας, Καϊρειος Βιβλιοθήκη Άνδρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπέλου, «Ορίζοντας Γεγονότων» στον Κεραμεικό Αθηνών καθώς και σε εργαστήρια καλλιτεχνών του εξωτερικού.
Η έκθεση θα μεταφερθεί μετά τις 22 Μαίου, στην Πινακοθήκη της Χίου, στη Σκόπελο, την Πάτρα, την Αθήνα και αλλού.

Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην συγκεκριμένη προσπάθεια, καλούνται να δωρίσουν έργα τους, με διαστάσεις Α4 ( 29χ21cm ) ή Α5 ( 10χ15 cm ) χωρίς κορνίζα σε ελαφρύ υλικό. Η παραλαβή των έργων θα γίνεται έως τις 12 Απριλίου 2012 .