Specials
Recent News
Δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς επιστήμονες.... Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 24 Αύγουστος 2017 09:28

DSC09907

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Φιλεκπαιδευτικό Σωματείο eduACT – Δράση για την εκπαίδευση προσκαλεί τα παιδιά μεταξύ 6 και 16 ετών στην πιο δημιουργική εμπειρία του καλοκαιριού!

Το «SeaSun+Fun S.T.E.A.M.&RoboticsCamp» είναι πλέον θεσμός με δύο κατασκηνωτικές περιόδους : 17/6- 23/6 και 23/8-29/8

Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος καθώς και την επιλογή των στελεχών, έχει αναλάβει η eduACΤ με την πολύ έμπειρη ομάδα των εκπαιδευτών της και την ποιότητα που χαρακτηρίζουν πάντοτε τις δράσεις της.
Το γκρουπ του S.T.E.A.M.& Robotics Camp λειτουργεί αυτόνομα στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης .
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της eduACΤ, αλλά και παραθαλάσσιες και αθλητικές δραστηριότητες.
Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μικρών μας φίλων με:
 τη φυσική
    τα μαθηματικά
    τη γεωμετρία
    τη μηχανική
    τον προγραμματισμό
    την τέχνη
    την τεχνολογία
    την επιστήμη

Και όλα αυτά μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, διασκέδαση και παιχνίδι.


Μία μέρα για τα παιδιά θα περιλαμβάνει:

Εργαστήρια ρομποτικής στα οποία  κατασκευάζουν και προγραμματίζουν τα δικά τους ρομπότ. Κάθε εργαστήριο θα έχει ως στόχο, την ολοκλήρωση μιας ξεχωριστής αποστολής έτσι ώστε τα παιδιά να μπορέσουν με δημιουργικότητα και φαντασία να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στον προγραμματισμό  την μηχανική, να εξοικειωθούν με  την τεχνολογία  και την έρευνα μέσα από δοκιμές που θα πραγματοποιούν για να τελειοποιήσουν το ρομπότ τους σε όλους τους τομείς.
Το πρόγραμμα φιλοξενείτε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της  κατασκήνωσης SkourasSportsCamp στις Νέες Φώκιες Χαλκιδικής, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα στη Βόρεια Ελλάδα και πάρα πολύ κοντά στη
Θεσσαλονίκη.

E : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Πάρε μέρος στα workshops* ρομποτικής της eduACT!
Πως θα σας φαίνονταν εάν σας λέγαμε ότι μπορείτε να μάθετε πώς να προγραμματίζετε ένα ρομπότ; Τι θα λέγατε εάν μαθαίνατε ότι μερικά τουβλάκια μπορούν να γίνουν η αφορμή για να βελτιώσετε τόσο τις γνώσεις όσο και την κριτική σας σκέψη;

Οnline εγγραφές : http://eduact.org/workshops/

E : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής, με την βοήθεια ειδικών εκπαιδευτών. Πρόκειται για μία διαφορετική προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν της γνώσεις τους με πρακτικό τρόπο, να υλοποιήσουν σύγχρονα project σε συνδυασμό με τη χρήση της τεχνολογίας και να καλλιεργήσουν χρήσιμες δεξιότητες για το επαγγελματικό τους μέλλον. Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι από τους πλέον σύγχρονους τρόπους μη τυπικής μάθησης. Τα παιδιά που ασχολούνται με αυτό παθιάζονται , διευρύνουν την γνώση τους , προσπαθούν να βρουν λύσεις να δημιουργήσουν, να σκεφτούν και να αναπτύξουν δικά τους project. Πολλά από τα παιδιά μέσα από τις ομάδες που δημιουργούν παίρνουν μέρος και στον ετήσιο διαγωνισμό της FLL.
H eduACT είναι ένα Φιλεκπαιδευτικό Σωματείο που ιδρύθηκε το 2013 και μέσα σε 4 χρόνια, έχει καταφέρει να εμπλέξει στα προγράμματά της και να επιμορφώσει σε ζητήματα ρομποτικής, νέων τεχνολογιών και γενικότερα STEAM Education, καθώς επίσης και σε ζητήματα ομαδικότητας και ηγεσίας περισσότερα από 30.000 παιδιά. Αποτελεί το μοναδικό κι επίσημο διοργανωτή του παγκόσμιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής έρευνας και καινοτομίας FIRST LEGO LEAGUE & Jr. FIRST LEGO LEAGUE σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο και μέρος του παγκόσμιου  FIRST LEGO LEAGUE δικτύου το οποίο συνδέει περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να προωθηθούν καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές και βιώσιμα μοντέλα οργανισμών που θα παρέχουν σε παιδιά και νέους τα κατάλληλα εφόδια για το μέλλον τους.

IMG_9404

IMG_9643