Specials
Recent News
Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2012 08:17

hu

 

 

Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012, η Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει σειρά δράσεων στην περιοχή της Ροτόντα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.


Η εκδήλωση με τίτλο «Η Ροτόντα και το περιβάλλον της. Το γνωρίζουμε και το φροντίζουμε» πραγματοποιείται με την υποστήριξη της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων «Thess – Δίκτυο» και των εθελοντών της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Για την υλοποίησή της συνεργάζονται ακόμη μία σειρά εθελοντικών οργανώσεων της πόλης, όπως ο «Όμιλος UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης», η ΧΑΝΘ, η «Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών» και η οργάνωση «Σχεδία στην Πόλη».
Οι δράσεις περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και για ενήλικες, με στόχο την αναγνώριση και την ανάδειξη της σημασίας που έχει το μνημείο της Ροτόντα – μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO – ως νησίδας πολιτισμού μέσα στο αστικό περιβάλλον του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 10:00 π.μ. με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα ολοκληρωθούν στις 18:00.

Για διευκρινίσεις και πληροφορίες που αφορούν την εκδήλωση: Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, τηλέφωνα 2310/414-508 και 6977/609-789, Κα Δεληγιάννη Όλγα.