Specials
Recent News
31ο Φεστιβάλ Βιβλίου Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 17 Μάιος 2012 13:48

bookfestival

 

 

Το 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης  θα πραγματοποιηθεί από τις  8 έως τις 24 Ιουνίου 2012,   στον αναπλασμένο χώρο της Ν. Παραλίας ο κ. Μπαρμπουνάκης τόνισε:


«Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας κατάφερε και φέτος, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, να πραγματοποιήσει για 31η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Βιβλίου και το αφιερώνει στους Θεσσαλονικείς ποιητές και πεζογράφους του αιώνα, στο πλαίσιο του Έτους Εορτασμού  «Θεσσαλονίκη 2012- 100 χρόνια από την Απελευθέρωση». Το Πανελλήνιο  Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης και ο Πνευματικός Μάιος    διοργανώνονται  από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, και τελούν υπό την αιγίδα  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού.»

Η συμμετοχή των εκδοτών είναι πολύ ικανοποιητική, γεγονός που αποδεικνύει ότι το Φεστιβάλ Βιβλίου είναι η μεγαλύτερη συντροφιά πολιτισμού στην Θεσσαλονίκη. Για τη φετινή χρονιά, το Φεστιβάλ θα πάει ανατολικά, πάντα στην παραλία, στον αναπλασμένο χώρο της Ν. Παραλίας (από το ύψος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης προς το Μέγαρο Μουσικής). Επίσης, έχει ήδη ξεκινήσει σειρά εκδηλώσεων λόγου και τέχνης, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του ΚΒ΄Πνευματικού Μαΐου – Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με φορείς της πόλης, για την προβολή και την ανάδειξη του τοπικού πνευματικού δυναμικού, που έχει  ασίγαστη διάθεση  για δράση και έκφραση. Είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μας αλλά και όσοι έρχονται από άλλες πόλεις της χώρας  να ξεναγηθούν στο Φεστιβάλ Βιβλίου,  θα ζήσουν μια ξεχωριστή γιορτή στην παραλία με τα βιβλία γιατί μας αρέσει να διαβάζουμε».