Specials
Recent News
Πολιτιστικό Σαββατοκύριακο Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 10 Μάιος 2012 07:47

hj

 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει τις εκδηλώσεις της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «TEDxThessaloniki», η οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαίου 2012.


Το Σάββατο 12 Μαίου, στο  κινηματοθέατρο «Ολύμπιον», από τις 11:00  έως τις 21:00  διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές και performers, από τους χώρους της οικονομικής επιστήμης, της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, του εθελοντισμού, του περιβάλλοντος και της τέχνης θα πρωταγωνιστήσουν στην εκδήλωση με τίτλο «Θάρρος να δημιουργείς».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα διερευνηθούν καίρια ζητήματα όπως «σε τι συνίσταται το θάρρος», «η αποφασιστικότητα» και η «τυφλή πίστη», που απασχολούν τους νέους της χώρας μας, οι οποίοι αναζητούν την έμπνευση μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Ανάμεσα στους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, προσωπικότητες όπως ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο συνθέτης Γιάννης Αγγελάκας, η συγγραφέας Victoria Hislop, η ποιήτρια Alicia Stallings, ο οικονομολόγος Tomas Sedlacek και ο τ. Δήμαρχος Τιράνων Edi Rama. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.
Την Κυριακή 13 Μαίου, στον πολυχώρο «Οξυγόνο» (Ολύμπου 81, τηλ. 2301 260085) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση εργασίας διοργανωτών TEDx, από τα Βαλκάνια και την Τουρκία, (TEDxBalkans Organizers Workshop) με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και ιδεών καθώς και τη δημιουργία των συνθηκών που θα οδηγήσουν σε μελλοντικές κοινές δράσεις. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:00 και θα διαρκέσει επτά ώρες.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας σε σχετική του δήλωση αναφέρει ότι «η επιλογή του Δήμου Θεσσαλονίκης να στηρίζει ανάλογες διοργανώσεις, απηχεί έναν στρατηγικό στόχο: Να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη το κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στους τομείς του Πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης».