Specials
Recent News
Πολιτισμός και Τουρισμός Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 02 Απρίλιος 2012 13:24

 


Tα G-Hotels, συνεχίζουν την αξιόλογη προσπάθεια που άρχισαν πριν από 7 χρόνια για την συνύπαρξη και προώθηση της Τέχνης και του Τουρισμού μέσα από εικαστικές προτάσεις και καλλιτεχνικές διαδρομές στον τόπο των διακοπών.

Με την ανάδειξη και προαγωγή ελληνικών καλλιτεχνικών τάσεων και στοιχείων στοχεύουν στον εμπλουτισμό της επικοινωνίας τους με τους τουρίστες στο πιο αγαπητό ξενοδοχειακό συγκρότημα της Χαλκιδικής. Τα καλλιτεχνικά δρώμενα και μια σειρά από διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των Ξενοδοχείων Athos Palace & Pallini Beach. Επιπλέον, η διοίκηση των G-HOTELS παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους χιλιάδες καινούριους και παλιούς, Έλληνες και ξένους επισκέπτες που θα επιλέξουν μέσα από ελκυστικά πακέτα διακοπών να απολαύσουν την ποιότητα υπηρεσιών και ανέσεων που είναι και το ζητούμενο των καιρών.

Οργάνωση: Τέχνη του Επικοινωνείν
7ο G-HOTELS CULTURE EVENTS 2012. Ένα concept με συνεχόμενη ροή εικαστικής έκφρασης, σε χώρους που για έξι μήνες εναλλάσσονται χιλιάδες επισκέπτες. Ο κύριος στόχος της επιχείρησης Τέχνη του Επικοινωνείν, που πρωτοπορεί σε προγράμματα Εικαστικού Πολιτιστικού Τουρισμού, είναι να εμπλουτίζει το τουριστικό προϊόν με τη δημιουργία μόνιμων χώρων τέχνης και πολιτισμού σε κάθε περιοχή. Φέτος φιλοξενούνται 9 ατομικές και 3 ομαδικές εκθέσεις, 7 μουσικά δρώμενα που δημιουργήθηκαν ειδικά για το πρόγραμμα, 3 θεατρικές παραστάσεις, μία επίδειξη λατινοαμερικανικών χορών και μία γευστική δοκιμή οίνου από τον οίκο Αϊδαρίνη από τη Γουμένισσα. Οι ατομικές εκθέσεις αφορούν το έργο της Agnes Grambow, ζωγράφου από το Βερολίνο, του Βασίλη Μπακαλούδη, με έκθεση αεροφωτογραφίας από τη Θεσσαλονίκη,  της Ιωάννας Γιαγκούδη, ζωγράφου από τη Θεσσαλονίκη, του Αλμπέρτο Σεβή με έκθεση πυρογραφίας και χαλκογραφίας από τη Θεσσαλονίκη, του Λουκά Ιωάννου με έκθεση μαρμαρογλυπτικής από την Αθήνα, του Παναγιώτη Μεταλληνού, γραφίστα από τη Θεσσαλονίκη, της Ελεωνόρας Βαράτη με έκθεση ζωγραφικής που απευθύνεται σε παιδιά, του Φρίξου Μακρή με έκθεση πολιτικού σκίτσου και της Μαρίας Συμεωνίδου με έκθεση Αγιογραφίας. Τα θεατρικά δρώμενα πλαισιώνουν τα μέλη του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Βορείου Ελλάδος και τα μέλη της θεατρικής ομάδας του Δήμου Ωραιοκάστρου. Στα μουσικά δρώμενα μετέχουν το σχήμα Θαμυριάδες (βιόλα, βιολί, φλάουτο και 8 φωνές), η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, βιόλα και βιολί, η Άννα Παπαδοπούλου βιολί και η Γρηγορία Παπαδοπούλου βιολί-φλάουτο, από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Οι 3 ομαδικές εκθέσεις αφορούν: έκθεση φωτογραφίας με 35 συμμετέχοντες, έκθεση ζωγραφικής με 35 συμμετέχοντες και έκθεση Αγιογραφίας μινιατούρας με 12 συμμετέχοντες. Στη συγκεκριμένη έκθεση, μέρος των εσόδων από τυχόν πωλήσεις θα διατεθεί στην Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά πλάκας.