Specials
Recent News
23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 23 Ιούνιος 2021 10:12
downloadfile-2-1_copy_590x391_copy_147x97Το 23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι και του λιμανιού και του σαλονιού: Βλέπουμε 92 ταινίες στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και σε επτά ακόμα θερινούς κινηματογράφους της πόλης και 142 ταινίες από το σπίτι μας, το σαλόνι μας, σε όλη την Ελλάδα.
Σάς υποδεχόμαστε, λοιπόν, στους δύο προσωρινούς θερινούς κινηματογράφους που δημιουργήσαμε στην Προβλήτα Α΄, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, καθώς και στα αγαπημένα θερινά σινεμά της πόλης Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Άλεξ, Απόλλων, Ελληνίς, Ναταλί, Σινέ Άλσος του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, Σινέ Τζένη Καρέζη του Δήμου Παύλου Μελά. Και φυσικά διαδικτυακά στο online.filmfestival.gr.

Η φετινή καλοκαιρινή και υβριδική διοργάνωση παρουσιάζει συνολικά 151 συγκλονιστικά ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, ένα νέο τμήμα podcast, δύο αφιερώματα και τις αναπτυξιακές δράσεις της Αγοράς. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν με όλα τα υγειονομικά μέτρα που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ το Φεστιβάλ διεξάγεται με την υποστήριξη του ΕΟΔΥ.

Το 23ο Φεστιβάλ ξεκινά την Πέμπτη 24 Ιουνίου με ένα συναρπαστικό μουσικό ντοκιμαντέρ για μια μυθική σταρ: το ντοκιμαντέρ Tina ρίχνει μια διεισδυτική ματιά στη λαμπερή καριέρα και την εκρηκτική ζωή της Τίνα Τέρνερ. Μέχρι και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε θερινούς κινηματογράφους στη Θεσσαλονίκη και online για χρήστες σε όλη την Ελλάδα, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Τρίτη 22 Ιουνίου.

Για την πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ που πραγματοποιείται και σε φυσικούς χώρους μετά από την παρατεταμένη περίοδο της πανδημίας μάς εύχονται η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας σε ένα ξεχωριστό βίντεο στο σύνδεσμο: