Specials
Recent News
Η εκπομπή tisimΒενη με τη Βένη Σάπκα στον Άγιο Νικόλαο Σιθωνίας Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2023 13:18
1674816673545_copy_156x339Χειμωνιάτικη πρωινή βόλτα στα καλντερίμια του χωριού με τα παραδοσιακά σπίτια του 19ου αιώνα .Εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, πεντακάθαρες αυλές, ανθισμένες βουκαμβίλιες, κλέβουν την παράσταση στο πρώτο μέρος του αφιερώματος μας στον Άγιο Νικόλαο Σιθωνίας.
Σας προτείνουμε να τον γνωρίσετε μαζί μας και να τον επισκεφθείτε ανεπιφύλακτα , ειδικά τέτοια εποχή που δεν κατακλύζεται από τουρίστες.

Σήμα κατατεθέν ενός μέρους η πλατεία του! Και στην περίπτωση του συγκεκριμένου χωριού έχουμε να κάνουμε με μια ξεχωριστή λιθόστρωτη πλατεία που σφιζει από ζωντάνια ακόμη και τη χειμερινή περίοδο πράγμα σπάνιο για την Χαλκιδική! Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ιερούς ναούς,του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Παρασκευής! Περιμετρικά της πλατείας καταστήματα εστίασης, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών καλύπτουν τις απαιτήσεις κατοίκων και επισκεπτών!  Το βλέμμα μαγνητίζουν από την πρώτη στιγμή, τα κουκλίστικα σπιτάκια του κέντρου του χωριού, σε έντονα χρώματα και χωρίς περίφραξη, ανά πάσα στιγμή ανοιχτά να σε καλωσορίσουν!Πρόσχαροι, ομιλητικοί, φιλόξενοι άνθρωποι ,σε κάνουν να νιώσεις οικία αμέσως!
Περπατήστε άφοβα και με την καρδιά σας, για να ανακαλύψετε μόνοι σας,τις ξεχωριστές γωνιές αυτού του τόπου, όχι τόσο προβεβλημένου ομολογουμένως , άδικα θα συμπληρώσω, σε αντίθεση με την φημισμένη παραλιακή ζώνη του! Κάνουμε την αρχή και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι τα βήματα μας,ως είθισται!  
Η εκπομπή tisimβενη με την ΒΕΝΗ ΣΑΠΚΑ