Specials
Recent News
Στον Όρμο της Παναγίας από tisimveni.gr Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 23 Μάιος 2017 09:47

1495526702554

Οι παραλίες του Αγίου Νικολάου Σιθωνίας βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το χωριό και ξεχωρίζουν για την ψιλή κατάλευκη άμμο και την καταγάλανη θάλασσα με τα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά.

Το επίνειο του Αγίου Νικολάου είναι ο Όρμος Παναγίας, ένα γραφικό λιμάνι, σε απόσταση μόλις 2,5 χιλιόμετρα από το χωριό. Με πεύκα που φιλούν το πρόσωπο της θάλασσας, με την κυκλική δαντελωτή του ακτογραμμή και φόντο την κορυφή του Άθω, του δίνουν το μοναδικό προνόμιο να αποτελεί την πόρτα απ’ όπου 100.000 επισκέπτες κάθε καλοκαιρινή περίοδο απολαμβάνουν μια κρουαζιέρα προς την Αθωνική πολιτεία. Απ’ τον Όρμο Παναγίας πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια για τον περίπλου της χερσονήσου του Άθω, καθώς και μικρές στάσεις στο νησάκι της Αμμουλιανής και στην Ουρανούπολη. Στις γραφικές ταβέρνες του Όρμου μπορούν να ικανοποιηθούν με τους εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες και οι πιο απαιτητικές γαστρονομικές επιθυμίες με τη συνοδεία του παραδοσιακού αγιονικολάτικου τσίπουρου.

Αμέσως μετά τον Όρμο βρίσκεται το Λαγονήσι με τους ατέλειωτους κόλπους και τις μαγευτικές ακρογιαλιές. Στην τοποθεσία αυτή μια διαυγέστατη ρηχή ακρογιαλιά προσφέρει στον επισκέπτη μια μαγευτική θέα.

Για τον παραθεριστή που θα ήθελε να βουτήξει στην πιο διάφανη θάλασσα, που θα επιθυμούσε να μαυρίσει ξαπλωμένος στην πιο όμορφη αμμουδιά, δεν έχει παρά να επισκεφτεί την ακτή του Πύργου. Η αρχαία Σίγγος τον περιμένει να του προσφέρει όλες τις σύγχρονες καλοκαιρινές απολαύσεις.

Στο άλλο άκρο της Τρανής Αμμούδας, η αξιοποιημένη εν μέρει πλαζ της παραλίας Λιβροχιού, με τις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις, με την ασημένια αμμουδιά της, αποτελεί μια ασφαλή επιλογή για τον παραθεριστή, που θα ήθελε να κολυμπήσει σε σίγουρα και καθαρά νερά.

Στο μυχό του Σιγγιτικού κόλπου, μεταξύ Πυργαδικίων και Αγίου Νικολάου βρίσκονται οι ακτές: Ελαιώνας, Κορτήρι και Σαλονικιού. Πρόκειται για τρεις πανομοιότυπες, πεντακάθαρες, αμμουδερές ακτές, που μικρές βραχώδεις προεξοχές ξεχωρίζουν τη μία από την άλλη. Στην ακτή Σχοινιά και σε απόσταση 2,5 χ.λ.μ από τον οικισμό του Αγίου Νικολάου βρίσκεται η κατασκήνωση της Χ.Α.Ν.Θ.

Στον Όρμο Παναγίας, στην Τρανή Αμμούδα, στη Σαλονικιού και στο Λαγονήσι μπορείτε να φιλοξενηθείτε σε πεντακάθαρα, παραδοσιακά καταλύματα, καθώς και να βρείτε φρέσκο ντόπιο ψάρι, στα εστιατόρια της περιοχής.

Στον Άγιο Νικόλαο θα βρείτε Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας, Κέντρο Υγείας, φαρμακεία, ταχυδρομικό γραφείο (ΕΛΤΑ), supermarkets , διεθνή τύπο, ΑΤΜ και καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνη. Επίσης υπάρχει τακτική συγκοινωνία με δρομολόγια του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής προς και από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και τις γύρω περιοχές. Δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς του επισκέπτη με TAXI .

Αξιόλογες παραλίες περιοχής Αγίου Νικολάου 
• Όρμος Παναγίας : 2,5 km από τον Άγιο Νικόλαο
• Λατούρα : 500 m μετά τον Όρμο, νότια
• Λαγονήσι : 1000 m μετά τον Όρμο
• Πύργος : 1,5 km ανατολικά του Αγίου Νικολάου
• Τρανή Αμμούδα : Μεταξύ Πύργου και Όρμου Παναγίας
• Σαλονικιού : 4 km προς Πυργαδίκια
• Σχοινιά : 2,5 km προς Πυργαδίκια
• Ελαιώνας : 1km από Σαλονικιού
• Κορτήρι : 700 m από Σαλονικιού