Specials
Recent News
Στα καλύτερα του κόσμου Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Αύγουστος 2013 07:06

 

 

Ένα φωτορεπορτάζ με 12 τοποθεσίες για τα πιο... μαγικά ηλιοβασιλέματα στον κόσμο δημοσίευσε το CNN. Και, φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει το φημισμένο ηλιοβασίλεμα της Οίας στη Σαντορίνη.

Συγκεκριμένα, το ηλιοβασίλεμα της Οίας κατατάσσεται στην 9η θέση.

Όπως αναφέρει το CNN, ο λόγος που το ηλιοβασίλεμα αυτό είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα του κόσμου είναι «το πορώδες ηφαιστειακό πέτρωμα και τα λευκά και μπλε σπίτια, που περιβάλλονται από το κρυστάλλινο Αιγαίο».

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η γέφυρα Γιου Μπέιν στη Μιανμάρ, όπου ο ήλιος μοιάζει να βυθίζεται στα νερά της λίμνης Τονγκθαμάν.

Δεύτερο κατατάσσεται το ηλιοβασίλεμα στο Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα, στην Κένυα, όπου στη δύση του ηλίου η σαβάνα βάφεται κόκκινη. Το CNN τονίζει ότι η καλύτερη εποχή για να παρακολουθήσει κανείς το ηλιοβασίλεμα εκεί είναι από Ιούλιο έως Οκτώβριο, οπότε άγρια ζώα μεταναστεύουν σε άλλη περιοχή της Κένυας.

Τρίτο στη λίστα είναι το ηλιοβασίλεμα από τους βράχους Ουλούρου και Κάτα Τγιούτα στη βόρεια Αυστραλία, όπου οι βράχοι μοιάζουν να αλλάζουν χρώματα καθώς ο ήλιος εξαφανίζεται.

Την πεντάδα συμπληρώνουν τα ηλιοβασιλέματα στην παραλιακή Ατσιτρέτσα στη Σικελία και εκείνο στο Γκραν Κάνιον.

Στην έκτη θέση βρίσκουμε τη δύση του ηλίου στο Ντουμπάι, στην έβδομη εκείνο από την παγόδα Λάιφενγκ στη Δυτική Λίμνη στην επαρχία Χανγκζού της Κίνας, ενώ στην όγδοη το ηλιοβασίλεμα από το βουνό Γκουασάν της Ταϊβάν.

Ακολουθεί η Σαντορίνη και τη δεκάδα συμπληρώνει η θέα από τον ινδουιστικό ναό Πνομ Μπακένγκ στην Καμπότζη.

Στις δύο τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκουμε το ηλιοβασίλεμα από τις παραλίες στο Μάουι της Χαβάης και εκείνο από το Νησί του Πάσχα στον Ειρηνικό Ωκεανό. «Εκεί τα αινιγματικά αγάλματα του πολιτισμού του Ράπα Νούι παρακολουθούν στωικά τον ήλιο να δύει (με τις πλάτες τους γυρισμένες στη θάλασσα)».