Specials
Recent News
Στα Τρίκαλα Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 21 Οκτώβριος 2012 12:04

trikala_frourio_s

 

 

Πρόκειται για μία επίπεδη σε γενικές γραμμές πόλη, στο κέντρο της οποίας δεσπόζει ο λόφος του προφήτη Ηλία, το Φρούριο και το ρολόι του. Πρόβλημα... χώρου στα Τρίκαλα δεν υπάρχει αφού η πόλη είναι κτισμένη στον Θεσσαλικό κάμπο (κοντά στο δυτικό άκρο του), έτσι μπορεί και "εξαπλώνεται", αποφεύγοντας τον συνωστισμό! Χωρίς ανηφόρες ή κατηφόρες, όπως καταλαβαίνετε η πόλη είναι ιδανική για μεταφορές με ποδήλατο. Δεν είναι τυχαίο το ότι η πόλη στα μάτια κάποιου επισκέπτη, φέρνει κάτι από... Πεκίνο!

Το να βρίσκεσαι στον κάμπο έχει τα καλά του αλλά έχει βέβαια και τα κακά του... ιδίως το καλοκαίρι. Ο χειμώνας συνήθως περνάει με λίγα έως ελάχιστα μέσα στην πόλη, χιόνια, το καλοκαίρι όμως... μεταξύ μας (και μην το κάνουμε και θέμα) είναι ανυπόφορο! σε μία μέση καλοκαιρινή μέρα, οι 37οC είναι μάλλον κάτι συνηθισμένο, όπως επίσης και οι ξαφνικές καλοκαιρινές μπόρες. οι Τρικαλινοί πάντως δεν δείχνουνε να... "σκάνε" αφού σε μισή ώρα μπορούνε να βρίσκονται σε κάποιο από τα κοντινά ορεινά θέρετρα, με πιο συνηθισμένο αυτό της Ελάτης ή Τύρνας. (Η ... Τύρνα έχει διπλή ονομασία... μία για το εσωτερικό "Τύρνα" και μία για το εξωτερικό "Ελάτη"!)

Πολλά είναι τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί στα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή. Η κεντρική γέφυρα της πόλης κατασκευασμένη το 1886, το Φρούριο με το ρολόι του που φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία, η παλιά συνοικία της πόλης ακριβώς κάτω από το Φρούριο, ο ζωολογικός κήπος στο λόφο του προφήτη Ηλία, το Κουρσούμ Τζαμί, το Λαογραφικό Μουσείο, η Δημοτική Πινακοθήκη, το Μουσείο Κατσικογιάννη, το Κέντρο Λαϊκής Μουσικής όπου φυλάσσονται προσωπικά ενθυμήματα των Τρικαλινών βάρδων της λαϊκής μουσικής Τσιτσάνη, Καλδάρα, Βίρβου, η Δημοτική βιβλιοθήκη κα.