Specials
Recent News
Παιδικές κατασκηνώσεις Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 26 Μάιος 2012 08:32

bhhh

 

Ακόμη μία χρονιά ο δήμος Παύλου Μελά στην προσπάθειά του να προσφέρει μία διαφορετική ευκαιρία ξενοιασιάς και παιχνιδιού δίπλα στη θάλασσα, οργανώνει παιδικές κατασκηνώσεις. Ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι η κατασκήνωση Ελαιώνες στο Γομάτι Χαλκιδικής (Πυργαδίκια).


Φέτος θα φιλοξενηθούν 290 παιδιά και η περίοδος είναι από τις 2 έως τις 11 Αυγούστου. Σημειώνεται ότι οι κατασκηνώσεις είναι για παιδιά ηλικίας Β΄ τάξης Δημοτικού (την ολοκλήρωσαν φέτος) έως ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού (την ολοκλήρωσαν φέτος). Η δε συμμετοχή των γονέων ανέρχεται στα 90 ευρώ.
Αιτήσεις μπορούν να γίνονται ως τις 22 Ιουνίου στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (Λήμνου 2 & Καζαντζίδη γωνία, Νικόπολη), το Γραφείο Πρωτοκόλλου στο πρ. δημαρχείο Ευκαρπίας (Εθν. Αντιστάσεως 24) και το Γραφείο Πρωτοκόλλου στο πρ. δημαρχείο Πολίχνης (Θ. Καρυπίδη 2). Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά στο τηλέφωνο 2310020160 ή την ηλεκτρονική σελίδα του δήμο (pavlosmelas.gr).

Παράλληλα, φέτος οργανώνεται πρόγραμμα κατασκηνώσεων για ΑμεΑ. Το πρόγραμμα αναφέρεται σε άτομα με νοητική υστέρηση και κινητικές αναπηρίες από 6 ετών και πάνω. Το φετινό πρόγραμμα είναι δωρεάν και καλύπτει τη χρονική περίοδο από 23 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου. Έχει επιλεγεί η κατασκήνωση Yuppi Camp στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής.
Πληροφορίες για τα δικαιολογητικά στα τηλέφωνα 2310.609.380 & 2310.020.160 ή την ηλεκτρονική σελίδα του δήμο (pavlosmelas.gr).

«Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην παιδική ψυχαγωγία και την ανάπτυξη της νεανικής δημιουργικότητας, δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος. Οι κατασκηνώσεις συνδυάζουν τη χαλαρή κοινωνικοποίηση των νέων με τη δημιουργική απασχόληση και την εκτόνωση από το σχολικό φόρτο.
»Από την άλλη, οι κατασκηνώσεις κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές για ένα άτομο με αναπηρία. Όχι μόνο καταφέρνουν οι γονείς να χαλαρώσουν, αλλά παράλληλα -το πιο σημαντικό- τα ίδια τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και δραστηριοποιούνται δημιουργικά. Σημαντική, άλλωστε, είναι και η συμβολή της άμεσης επαφής με τη θάλασσα, διότι τα θαλάσσια μπάνια είναι σημαντικά για την υγεία τους.
» Έχει μεγάλη σημασία για μία κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη να προσφέρει κατάλληλες συνθήκες ψυχαγωγίας στα παιδιά της και να μην αποκλείει κανέναν λόγω της διαφορετικότητάς του. Επενδύουμε στη νέα γενιά επιλέγοντας μία Ανάπτυξη με Κέντρο τον Άνθρωπο».