Specials
Recent News
«ΒEDTIME STORIES» Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2017 16:44

Afisa_BEDTIME_STORIES_1

«ΒEDTIME STORIES»

του Γιώργου Ηλιόπουλου

                Έρχεται τον Φεβρουάριο στο Θέατρο Σοφούλη.

 Θέατρο Σοφούλη

3 - 19 Φεβρουαρίου 2017

Σκηνοθεσία: Αντώνης Σιώπκας

Η παράσταση έκανε μια σειρά από επιτυχημένες εμφανίσεις, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Ρόδο. Αγαπήθηκε τόσο θερμά απ' τον κόσμο όπου ανάγκασε τους συντελεστές του να πολλαπλασιάσουν τον αριθμό των παραστάσεων πέραν των ήδη προγραμματισμένων. Φέτος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη σε σκηνοθεσία του Αντώνη Σιώπκα και του θιάσου του, ο οποίος αποτελείται από πέντε ηθοποιούς (4 άνδρες, 1 γυναίκα) και πλαισιώνεται από χορευτικό σύνολο (5 γυναικών).

Πέντε διαφορετικοί μονόλογοι πλαισιωμένοι και ενωμένοι από χορευτικά σύνολα, όπου ο καθένας ενσαρκώνει μια προσωπική ιστορία. Ξεδιπλώνοντας σιγά σιγά τη ζωή τους μέσα στο σήμερα, το πως ζούνε, το πως σκέφτονται, το σύνολο της ύπαρξής τους στη ζωή, αποκαλύπτοντας όμως, σε κάθε περίπτωση, ένα "κρυμμένο μυστικό". Ένα μυστικό πάνω στο οποίο έχουν χτίσει τη ζωή τους, το οποίο τους οδηγεί και τους στοιχειώνει ίσως για πάντα.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό έργο απ' αυτά που έχουμε συνηθίσει, με ζωντανό και άμεσο ρεαλιστικό λόγο - σχεδόν νατουραλιστικό - βγαλμένο κατευθείαν μέσα από τη ζωή και την καθημερινότητα. Οδηγεί το κοινό να αντιληφθεί και να παραδεχτεί αυτό που στην πραγματικότητα μπορεί να συμβαίνει γύρω του ή ακόμα και "μέσα" του.

Σε συνδυασμό με την φρέσκια σκηνοθετική ματιά, χωρίς να χάνει την ευαισθησία του ηθοποιού, ο Α. Σιώπκας μεταχειρίζεται και παρουσιάζει τις ιστορίες με τρυφερότητα και αγάπη θέλοντας να προβληματίσει και να ξεσηκώσει το θεατή. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο - βρίσκοντας σημεία να ταυτιστεί - όσο και σε συλλογικό επίπεδο - για όσα συμβαίνουν γύρω του. Χωρίς φυσικά να παραλείπονται τα αστεία στιγμιότυπα και η ανάλαφρη διάθεση, με δόσεις χιούμορ που θα διασκεδάσουν και θα τέρψουν ευχάριστα το θεατή.

Στοιχεία παράστασης:

Πρεμιέρα:            Παρασκευή 03/02/2017 ώρα 21:00

Επίσημη Πρεμιέρα (για τον Τύπο, τους χορηγούς κι επίσημους καλεσμένους)

Δευτέρα 06/02/2017 ώρα 21:15 (Είσοδος ελεύθερη)

·        Μέρες παραστάσεων :  Παρασκευή / Σάββατο / Κυριακή

·        Ώρες παραστάσεων  :   Παρασκευή – Σάββατο                  21:15

                                           Κυριακή                               20:15

·        Τιμές εισιτηρίων :             10€  (Κανονικό)

                                               8€    (Φοιτητικό / Ανέργων)

                                                   5€    (Ατέλειες)

·         Διάρκεια παράστασης  :  85'

Συντελεστές :

Σκηνοθεσία : Αντώνης Σιώπκας

Χορογραφίες : Σταυρούλα Καπίδου

Φωτισμοί – σκηνικά : Αντώνης Σιώπκας

Βοηθός Σκηνοθέτη : Πηνελόπη Γεροβασιλείου

Παίζουν :

Αντώνης Σιώπκας

Σταύρος Βαφειάδης

Χριστίνα Γυφτάκη

Νίκος Κουνέλης

Σάκης Παπαγεωργίου

Χορεύουν:

Σταυρούλα Καπίδου

Ερωφίλη Ειρήνη Κλέπκου

Δόμνα Μπίκου

Βιργινία Μορόμαλου

Αγάπη Καραγιάννη

Σημείωμα του Συγγραφέα

Ένα κείμενο σκληρό, προκλητικό, βίαια ποιητικό με γλώσσα κοφτερή και σοκαριστική και ταυτόχρονα τρυφερή και αληθινή, με κυνικό και αφοπλιστικό χιούμορ. Λίγο πριν πέσουμε για ύπνο, όταν οι αντιστάσεις και οι άμυνες μας πέφτουν, τότε βγαίνουν στην επιφάνεια οι αλήθειες που τόσο προσεκτικά κρύβουμε. Αυτές είναι οι ιστορίες μας, τα BedtimeStories. Άτομα καθημερινά, άνθρωποι της διπλανής πόρτας – που όλοι τους ξέρουμε – εξομολογούνται σε πρώτο πρόσωπο, ξαφνιάζοντας με τις αποκαλύψεις τους αλλά και με την τόλμη τους. Κεντρικός άξονας αυτών των « διαλογικών » μονολόγων είναι το σεξ. Το σεξ σαν πληγή, σαν απόλαυση, σαν ενοχή, σαν τραύμα, σαν απωθημένο και σαν ανεκπλήρωτο. Όλοι οι ήρωες με αφετηρία αυτό ξεκινούν να μιλήσουν, να αποκαλύψουν, να εκθέσουν και να ερμηνεύσουν τη ζωή τους.

                                                                                              Γιώργος Ηλιόπουλος

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Μία καινούρια πρόταση για τον κόσμο της πόλης μου. Συνδυάζοντας πέντε διαφορετικούς θεατρικούς μονολόγους σε συνδυασμό με κλασσικό και σύγχρονο χορό, η παράσταση θα αποτελέσει μια ξεχωριστή θεατρική πρόταση στο φετινό χειμώνα της Θεσσαλονίκης. Ένα βαθιά κοινωνικόψυχολογικό έργο που θα συγκινήσει και θα βρει ανταπόκριση στην ψυχή κάθε θεατή.                  

                                                                                        Α. Σιώπκας