Specials
Recent News
ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2016 17:47

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΜΑΕΣΤΡΟΙ ΤΗΣ  ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Πάνω από 120 διευθυντές ορχήστρας από Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κορέα κ.ά. διαγωνίζονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 5 έως 11 Νοεμβρίου 2016 για την ανάδειξη του καλύτερου μαέστρου, σ΄έναν ανοικτό διαγωνισμό , χωρίς περιορισμούς στην εθνικότητα ή την ηλικία, υπό την αιγίδα του Mendelssohn Stiftung Leipzig
Οι διαγωνιζόμενοι θα διευθύνουν την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε έργα του κλασικού ρεπερτορίου, ενώ καλλιτέχνες διεθνούς φήμης και αναγνώρισης θα απαρτίζουν την κριτική επιτροπή. Οι τρεις πρώτοι θα διαγωνιστούν σε συναυλία ανοικτή για το κοινό σε έργα Felix Mendelssohn.
Πρόκειται για τον διεθνή διαγωνισμό «Felix Mendelssohn» που θα είναι αφιερωμένος στον ιδρυτή της Συμφωνικής ΣΟΔΘ Κοσμά Γαλιλαία. Είναι μια συμπαραγωγή του Δήμου Θεσσαλονίκης , της εταιρείας παραγωγής Studiomusica Hungary της Βουδαπέστης και του Ωδείου Άνω Πόλης,  σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Επίσης, το Κέντρο Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει τις διάφορες φάσεις του διαγωνισμού, μέχρι και τα ημιτελικά.


 Ο αριθμός των συμμετεχόντων στην προκαταρκτική φάση δεν περιορίζεται , ωστόσο η διοργανωτική επιτροπή έκλεισε τις εγγραφές των υποψηφίων νωρίτερα λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων. Ήδη οι συμμετέχοντες μαέστροι έχουν ξεπεράσει τους  120!
Υπολογίζεται ότι πάνω από 700 άτομα από όλο τον κόσμο, συνοδοί των διαγωνιζομένων, μέλη της κριτικής επιτροπής, φωτογράφοι, δημοσιογράφοι, μέλη της οργανωτικής επιτροπής κ.ά θα βρίσκονται στην πόλη μας για μια εβδομάδα, δημιουργώντας τις συνθήκες, ώστε να καταστεί η Θεσσαλονίκη διεθνές μουσικό κέντρο!
Στον πρώτο γύρο θα προκριθούν 40 υποψήφιοι. Στον δεύτερο γύρο θα συμμετάσχουν 20 υποψήφιοι. Στον ημιτελικό γύρο θα συμμετάσχουν 10, ενώ στον τελικό γύρο θα συμμετάσχουν 3 υποψήφιοι σε συναυλία ανοικτή για το κοινό που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» Μ2 στις 11 Νοεμβρίου 2016, στις 8.30 μ.μ. με σολίστ τον διεθνούς  φήμης πιανίστα Roberto Prosseda (Decca Artist) για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ο νικητής θα ανακοινωθεί μετά την τελική συναυλία,  τελετή απονομής παρουσία του κοινού. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι Διεθνών Καλλιτεχνικών Γραφείων και ότι  η τελική φάση του διαγωνισμού θα είναι ανοικτή για το κοινό.
Η διεθνής κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη :
Προκαταρκτική φάση :
Ο μαέστρος Παναγιώτης Διαμαντής και ο μαέστρος Χάρης Ηλιάδης, καθώς μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Από την Πρώτη φάση έως τα τελικά:
Μ ° Gunter Neuhold (Αυστρία ) , πρόεδρος της κριτικής επιτροπής
Μ ° Χάρης Ηλιάδης ( Ελλάδα ) , Μουσικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης
Μ ° Ovidiu Balan (Ρουμανία ), Μουσικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Μπακάου
Μr.  Michael Balke (Γερμανία ), Γενικός Διευθυντής Μαγδεμβούργου Θεάτρου
Μ ° Maurizio Cocciolito (Ιταλία ) , Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού “I solisti Aquilani ”
Μr.  Dario Mannino (Ιταλία ), Διευθυντής του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Οργανισμού MaMusic
Μ ° Nosang Geum (Κορέα), Μουσικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νταεζόν
Μ ° Roberto Prosseda (Ιταλία ) , Διακεκριμένος Πιανίστας , Decca Καλλιτέχνης .
 Συναυλία για την ανάδειξη του καλύτερου μαέστρου κλασσικής μουσικής ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (Μ2).  Τιμές εισιτηρίων: 10€, 7€ (φοιτητικό)

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ MAD.GR

MAD.TV!