Πρωινό στα σχολεία Εκτύπωση
Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2012 08:36

Από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα κυλικεία των σχολείων θα ενεργοποιήσει το πρόγραμμα διανομής πρωινού σε μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που στερούνται κολατσιού λογω της οικονομικής συγκυρίας.
Σε περίπτωση που κάποιο σχολείο δεν διαθέτει κυλικείο ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει τη διανομή πρωινού σε συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη ή γειτονικό φούρνο.


Για τον λόγο αυτό, το Δημοτικό Σύμβουλο στη συνεδρίασης της 30ης Ιανουαρίου ενέκρινε το ποσό των 32.000 Ευρώ σε μια ενεργή προσπάθεια στήριξης αυτών των παιδιών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, με απόλυτη διακριτικότητα.
Σύμφωνα  με τον Δημοτικό Σύμβουλο, εντεταλμένο για θέματα Παιδείας, Αντώνη Καρούμπη,  ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατέγραψε τις τελευταίες εβδομάδες τον αριθμό των μαθητών,  στα σχολεία της δικής του γεωγραφικής ενότητας, που στερούνται πρωινού. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 1,9 % των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στερείται πρωινού φαγητού, ήτοι 600 περίπου μαθητές σε σύνολο 33.500.
Ειδικότερα: Το 2,80% των μαθητών του δημοτικού στερούνται κολατσιού, το 2,16% των μαθητών του γυμνασίου, το 1,42% των μαθητών της τεχνικής εκπαίδευσης και το 0,75% των μαθητών του λυκείου.
Η δράση πραγματοποιείται υπό την οργανωτική ευθύνη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού.
Σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα, δήλωσε: «Πρόκειται για μια ακόμα ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου Θεσσαλονίκης για την στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων και συγκεκριμένα για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας  που υποσιτίζονται, μια  παρέμβαση ουσιαστικής αλληλεγγύης  που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού και τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Σχολικών Κυλικείων. Το πρόγραμμα της διατροφικής ενίσχυσης των μαθητών που έχουν ανάγκη,  αρχίζει σύντομα και θα διαρκέσει ολόκληρη τη σχολική χρονιά».