Specials
Recent News
Ψεκασμοί κουνουπιών Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 12 Ιούλιος 2012 09:43

BHKL

 

 

 

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι συνδυασμένες παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας και επίγειας ακμαιοκτονίας, που ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου.


Την περασμένη εβδομάδα  πραγματοποιήθηκαν επίγειοι ψεκασμοί στα ρέματα της Τούμπας, της Μαλακοπής και της Τριανδρίας, ενώ κατά την τρέχουσα εβδομάδα γίνονται οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις σε νοσοκομεία, φρεάτια και κοινόχρηστους χώρους σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, σε συνεργασία με εξειδικευμένα εργαστήρια, γίνονται αναλύσεις δειγμάτων κουνουπιών και πιθανών ειδών φορέων – δεικτών σπονδυλωτών (κοτόπουλων) για την παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου, ώστε σε περίπτωση που διαπιστωθεί παρουσία του ιού, οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των πολιτών να είναι άμεσες.
Για την αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενημερώνει  τους δημότες ότι λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή χωρίς χρέωση (800 11 244 244), στην οποία μπορούν να καλούν όταν διαπιστώνουν αυξημένη όχληση κουνουπιών.
Επίσης, οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικό με τα μέτρα πρόληψης για την καταπολέμηση των κουνουπιών, από τους χώρους υποδοχής του Δημαρχιακού μεγάρου (Βασ. Γεωργίου 1), καθώς και από τα περίπτερα ενημέρωσης (info kiosk) του Δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται στην Πλατεία Αριστοτέλους (στη συμβολή με την οδό Μητροπόλεως) και στην Καμάρα.