Specials
Recent News
8ο Φεστιβάλ Πολυγύρου Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Ιούλιος 2016 07:13

khgggggggggggggggg

 

8ο Φεστιβάλ Πολυγύρου
Καλοκαίρι Τέχνης και Πολιτισμού 2016

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016
21:30 «Αντιγόνη» Σοφοκλή από την 5η Εποχή
Στην Αντιγόνη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα αξιών του συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης και αλαζονικής εξουσίας. Η παράσταση ανεβαίνει, σε νέα μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της κορυφαίας τραγωδίας, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον και τη σύγχρονη μουσική εκδοχή του Σταύρου Γασπαράτου. Παίζουν: Nικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Ελένη Ζαραφίδου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Κώστας Βελέτζας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης.
Γενική είσοδος: 16 ευρώ, φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65: 13 ευρώ, προπώληση: 13 ευρώ. Ηλεκτρονική προπώληση στο www.viva.gr

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016
21:30 «Ερωφίλη» από το Θέατρο ΑΙΧΜΗ
Η Αιχμή, μετά την επιτυχημένη παράσταση της «Φόνισσας» του Αλ. Παπαδιαμάντη, φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο του θεάτρου και παρουσιάζει το αριστούργημα του Γ.Χορτάτση «Ερωφίλη». Πρόκειται για την πιο άρτια και γνωστή τραγωδία του Γεωργίου Χορτάτση, μια τραγωδία Έρωτα και Θανάτου και θέση ζωής απέναντι στη σκληρή και αυταρχική Εξουσία. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Νικολαΐδη. Στο ρόλο της Ερωφίλης η Φωτεινή Φιλοσόφου. Παίζουν: Γ. Νικολαΐδης, Β. Ασημακόπουλος, Τζ. Οικονόμου, Γ. Τσιώμου.
Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Φοιτητικό, ανέργων κλπ: 10 ευρώ. Ηλεκτρονική προπώληση στο www.viva.gr

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016
21:30 «Γαμπροί για πούλημα» η καινούρια, ξεκαρδιστική κωμωδία των Θ. Παπαθανασίου-Μ. Ρέππα
Την ώρα που η νεοελληνική ιστορία μας παίζει την πιο μεγάλη ίσως φάρσα της μεταπολίτευσης, οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας ανεβάζουν μια γνήσια, καυστική, ξεκαρδιστική κωμωδία, με θέμα αδήριτα πολιτικό: Με ήρωες που έχουν προτερήματα κι ελαττώματα και με συμπεριφορές που αντανακλούν αυτές της εκάστοτε πολιτικής τους ηγεσίας. Κι αυτές είναι που η κωμωδία, με την αρχαία σοφία της, μας κάνει να δούμε με συμπάθεια και να σκεφτούμε πως θα κάνουμε καλύτερες. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε πάνω, ούτε κάτω λοιπόν, «ο εχθρός είναι μέσα μας (όπως λένε οι ίδιοι οι συγγραφείς) και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο και η λύση είναι μέσα μας»! Παίζουν: Κώστας Ευριπιώτης, Νικολέτα Βλαβιανού, Σοφία Βογιατζάκη, Μάνος Ιωάννου, Κώστας Κόκλας, Αντιγόνη Νάκα, Νίκη Λάμη, Σπύρος Πούλης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Παρθένα Χοροζίδου.
Γενική είσοδος: 18 ευρώ, παιδιά κάτω των 12 ετών, φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ: 13 ευρώ. Προπώληση: 15 ευρώ. Ηλεκτρονική προπώληση στο www.viva.gr

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016
21:30 «Black Out» από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου
Μετά την επιτυχημένη παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου τον Μάιο η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου ανεβάζει την αστυνομική κωμωδία του Jack Sharkey «Μπλακ άουτ» σε σκηνοθεσία Ορέστη Τεάζη και στο Ανοιχτό Θέατρο. Το έργο διαδραματίζεται σ’ ένα αριστοκρατικό αγγλικό σπίτι στις Βερμούδες, σύγχρονη εποχή. Παίζουν: Θανάσης Βορδός, Ζάφη Μουταφτσή, Μαρία Αικατερινάρη, Βασιλική Ταζαγκουλίδου, Γιώργος Γκιούρας, Ελένη Αικατερινάρη, Νάντια Αμπου-Άσαμπε Γκανή, Έλενα Χαλβατζή, Στεργιάνα Βλάχου Τσόπελα, Θανάσης Λαγάνης, Τάσος Κυριακού, Αναστασία Σαμπάνι, Ελπίδα-Αμάλ Ντανούρα.
Γενική είσοδος: 5 ευρώ, παιδικό, φοιτητικό, ανέργων: 3 ευρώ.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016
21:00 Caveman του Rob Becker
Εννέα χρόνια τώρα ο Caveman έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Στην Ελλάδα τον έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 270.000 θεατές ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο πάνω από 15.000.000 θεατές. O Θανάσης Βισκαδουράκης προσθέτει την προσωπική του σφραγίδα σε έναν από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς ρόλους των τελευταίων δεκαετιών... Όλοι μέσα μας κρύβουμε έναν Caveman και αυτός είναι ο λόγος της απόλυτης ταύτισης με τον ήρωα. Μέσα από τα δικά του μάτια συνειδητοποιήσαμε ότι το μυστικό της συμβίωσης κρύβεται στην κατανόηση της διαφορετικότητας μεταξύ των ανδρών και των γυναικών... Μετάφραση: Ερατώ Τάττη, σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου. Διασκευή: Αναστασία Παπαστάθη, σκηνικά – κοστούμια: Ειρήνη Παγώνη, βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Παπανδρέου, Παραγωγή: Θέατρο Coronet & Mogul Theater.
Γενική είσοδος 15 ευρώ, φοιτητικό, ανέργων 12 ευρώ, προπώληση: 10 ευρώ.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016
21:00 «Το σώσε» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κασσάνδρειας
Η κωμωδία του Μάικλ Φρέιν σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου, Άννας Παναγιωτοπούλου, Σταμάτη Φασουλή. Οι ηθοποιοί της παράστασης προσπαθούν να κάνουν πρόβα για την πρεμιέρα του έργου, να θυμηθούν τα λόγια τους, να συντονίσουν τις κινήσεις τους, να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους… να δουν τη βασιλική παρέλαση, να πουλήσουν το σπίτι στο Σεΐχη, να στεγάσουν έναν παράνομο έρωτα, να κρύψουν τους φακέλους από την εφορία, να κάνουν διάρρηξη, να απολαύσουν -επιτέλους- ένα νόστιμο πιάτο με πικάντικες σαρδέλες. Τι γίνεται όμως όταν «βγαίνουν στη φόρα» τα προσωπικά τους; τι γίνεται εντός και εκτός σκηνής; Ποιος θυμώνει με ποιόν, ποιος κυνηγάει ποιον; Ποιος είναι ερωτευμένος με ποιόν; Ποιος μπορεί να βάλει τέλος σ’ αυτό το χάος; «Μύλος γίνεται… Το Σώσε!!!» Παίζουν: Δήμητρα Σαμαρά, Στέφανος Διαμαντής, Δημήτρης Θεοδοσιάδης, Όλγα Κουρεντα, Δήμητρα Πετκοπούλου, Γαλάνης Δημήτρης, Αλεξάνδρα Πετκοπούλου, Τσιάλα Στέλλα, Ζτούπας Γιώργος. Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Παπαδόπουλος.
Κουπόνι ενίσχυσης: 5 ευρώ.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016
21:00 «Χωρίζουμε λέμε…» των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου
Το «Χωρίζουμε λέμε...» είναι μια κωμωδία που με αφορμή ένα διαζύγιο ρίχνει μια διεισδυτική, γεμάτη χιούμορ, ματιά σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας... Εκλογές, κόμματα, οικονομία, ξανά εκλογές, social media, χλιδάτο παρελθόν, άγνωστο μέλλον... Ένα ζευγάρι - με πολλά μαζεμένα ο ένας για τον άλλον - απευθύνεται σε έναν δικηγόρο για το διαζύγιο του. Ο δικηγόρος όμως καταλήγει να είναι κάτι παραπάνω από δικηγόρος. Και το ζευγάρι καταλήγει να φεύγει αλλιώς απ’ ότι σχεδίαζε... Πρόκειται για μια παράσταση έκπληξη που «φλερτάρει» με την επιθεώρηση, υπό την έννοια ότι σχολιάζει όλες τις πτυχές της σύγχρονης πραγματικότητας. Η κωμωδία πρόταση των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου δεν εγγυάται το «Χωρίζουμε», αλλά το «τα Λέμε…». Πρωταγωνιστούν: Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Αλέξανδρος Ρήγας.

Συμμετέχουν – μέσω video - ως μάρτυρες στην υπογραφή του διαζυγίου με ιδιαίτερο τρόπο και κατ’ αλφαβητική σειρά: Βασιλική Ανδρίτσου, Κώστας Αποστολάκης, Χρυσούλα Διαβάτη, Κώστας Δόξας, Γιάννης Ζουγανέλης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ελένη Καστάνη, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Νίκος Μουτσινάς, Άννα Παναγιωτοπούλου, Τζέσυ Παπουτσή, Σπύρος Πούλης. Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας.

Γενική είσοδος: 15 ευρώ. Μειωμένο: 12 ευρώ. Προπώληση: 12 ευρώ. Ηλεκτρονική προπώληση στο www.viva.gr
 
ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΠΑΕΙ… ΘΑΛΑΣΣΑ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 στη Γερακινή (στο πλαίσιο της έκθεσης του ΣΚΕΤΠ)
21:30 Τσιτσάνη Ραψωδία μετά μουσικής
Η Χορωδία Ορμύλιας σε συνεργασία με τον πολιτιστικό φορέα «Ένεπε Μούσα» παρουσιάζουν στοιχεία από τη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη και ερμηνεύουν τραγούδια του μεγάλου λαϊκού δημιουργού. Διδασκαλία χορωδίας: Αντώνης Κωνσταντινίδης. Λαϊκή κομπανία: Μάκης Στεργιούδης μπουζούκι, Αντώνης Κωνσταντινίδης κιθάρα, τραγούδι, Μαρινέλα Hertug βιολί, Αλέκος και Μαρία Αρβανίτη τραγούδι, Μαρία Χαριστού κρουστά. Ραψωδίας κείμενα ερμηνεύουν: Αφηγητής – Τσιτσάνης: Μιλτιάδης Π. Μαρέτας, Ζωή Τσιτσάνη: Μελπομένη Χριστολιάκου, Ελίζα: Αγγελική Χλιάπα, Επιμέλεια σκηνικού διακόσμου: Μαγδαληνή Ζενιωτά. Κείμενο, σκηνοθεσία: Μιλτιάδης Π. Μαρέτας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στην Ορμύλια, (δημοτικό σχολείο) στις 15 Ιουλίου.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2016 στις Καλύβες (στο πλαίσιο της έκθεσης του Π.Σ. Καλυβών)
21:30 Λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική
Παλιά και καινούρια τραγούδια για χορό και ατελείωτη διασκέδαση. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 στα Ψακούδια (στο πλαίσιο της έκθεσης οικολογικής γεωργίας)
21:30 Lostre Community
Reggae, ska και φουλ καλοκαιρινή διάθεση... Παίζουν: Τhemisman Bass, Jimaras Joplin Drums, Nontas Keys, Top-Ι Guitar Voice Songs, Kyriakos Keys.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 στη Μεταμόρφωση (στο πλαίσιο του τοπικού πανηγυριού)
12.00 το μεσημέρι Τα Καρντάσια
Κιθάρα - Φωνή: Βασίλης Κόκκαλος, Μπουζούκι - Φωνή: Γιώργος Παυλούδης, Τραγούδι: Θωμαή Τσιμερίκα, Τουμπερλέκι: Μιχάλης Καραγιώρας.

 
 
ΜΟΥΣΙΚΗ
Πέμπτη 7 Ιουλίου στον Πολύγυρο
20.30 O Σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου κλείνει τη χρονιά με το μουσικό σχήμα των Δ. Καρατζιοβάλη και Δ. Καγιά στο προαύλιο των γραφείων του στις παλιές εργατικές κατοικίες.

Παρασκευή 8 Ιουλίου στον Πολύγυρο
21.00 Γιώργος Γελαράκης live
Ο Γιώργος Γελαράκης, πέρυσι κέρδισε το κοινό στις Καλύβες. Το ίδιο θα επιχειρήσει φέτος στον Πολύγυρο, στο ΕΠΑΛ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ νεολαίας Πολυγύρου.

Σάββατο 9 Ιουλίου στη Μαραθούσα
21.00 Λαϊκοδημοτική βραδυά στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου. Οργάνωση: Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Μαραθούσας.

Τετάρτη 13 Ιουλίου στον Πολύγυρο
21:30 «Μουσικές Περιπλανήσεις»
Αγαπημένα τραγούδια παλιότερων εποχών στο προαύλιο του Δημαρχείου. Μια εκδήλωση του Συλλόγου Πολυγυρινών Θεσσαλονίκης «Ο Τσουκαλάς» με τον Κώστα Τσολοδήμο και τη μουσική του παρέα.

Ιούλιος στη Δ.Ε. Ζερβοχωρίων
21:00 Λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική
Παλιά και καινούρια τραγούδια για χορό και ατελείωτη διασκέδαση.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στη Γαλάτιστα
21:00 Λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική
Παλιά και καινούρια τραγούδια για χορό και ατελείωτη διασκέδαση στο πλαίσιο της 6ης Γιορτής Κτηνοτροφίας – Γεωργίας.
 
ΧΟΡΟΣ
Μεταμόρφωση
Κυριακή 31 Ιουλίου 2016
4Ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών Ομάδων. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος, Τοπικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης.

Παλαιόχωρα
Σάββατο 30 Ιουλίου 2016
20:00 6ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορευτικών Ομάδων.
Συμμετέχουν χορευτικά τμήματα από τη Χαλκιδική και τη Μακεδονία. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόχωρας «Η Ελπίς».

 
ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Πολύγυρος
Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016
Έκθεση με χειροποίητες δημιουργίες των μελών του Κέντρου Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ», στο χώρο του. Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 14:00

Καλύβες
Σάββατο 23 – Κυριακή 31 Ιουλίου
6η Γενική έκθεση τοπικών προϊόντων
Αγροτικά προϊόντα, χειροποίητα κοσμήματα, αγιογραφία, λαϊκή τέχνη, κεριά κ.ά. στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών «Μυκήβερνα». Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 23:00

Γερακινή
Παρασκευή 29 έως Κυριακή 31 Ιουλίου 2016
«Στις κάβες της Γερακινής: Ελληνικοί Λευκόλιθοι, εικαστική προσέγγιση μιας διαχρονικής συμβίωσης»
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου προσεγγίζει εικαστικά -και όχι μόνο-τη δράση και παρουσία του παλαιότερου ενεργού κοιτάσματος στον ελλαδικό χώρο, των μεταλλείων Γερακινής. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται: εικαστικά έργα καλλιτεχνών, έκθεση συλλογής ορυκτών ανά τον κόσμο, ομιλίες, προβολές, φιλολογικές-ποιητικές προσεγγίσεις, συναυλία αφιέρωμα στον Τσιτσάνη, ξενάγηση, ενημέρωση των επισκεπτών από τα μέλη του συλλόγου.
Για όλο το καλοκαίρι
Έκθεση ζωγραφικής του Πολυγυρινού καλλιτέχνη, Νίκου Κόκαλου, στην γκαλερί του, στην παραλία Γερακινής.
Ψακούδια
Παρασκευή 5, Σάββατο 6, Κυριακή 7 Αυγούστου
6η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας - Χειροτεχνίας
Έκθεση οικολογικών αγροτικών προϊόντων και χειροτεχνημάτων, μουσική και διασκέδαση με τη συμμετοχή καλλιεργητών και χειροτεχνών από όλη την Ελλάδα. Πρόταση που απαντάει στα αδιέξοδα του σημερινού τρόπου ζωής. Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 23:00

Πολύγυρος
Σάββατο 20 – Κυριακή 21 Αυγούστου 2016
Γεύση – Παράδοση – Πολιτισμός
Για δύο ημέρες στον πεζόδρομο του Πολυγύρου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα της περιοχής και να γνωρίσουν τις δράσεις και το έργο των συλλόγων του Δήμου. Για δεύτερη χρονιά οι γυναίκες μέλη των συλλόγων, ετοιμάζουν και προσφέρουν χειροποίητες παραδοσιακές πίτες ενώ διακεκριμένοι σεφ δημιουργούν ιδιαίτερα πιάτα με βάση τα προϊόντα, που παράγονται στη Χαλκιδική. Και όλα αυτά με παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορούς από χορευτικά συγκροτήματα. Οργάνωση: Μορφωτικό, Πολιτιστικό, Αθλητικό και Κοινωνικό Ν.Π. Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης».


 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ

Πολύγυρος
Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016
20:00 Friday I’m in rock. Ροκ βραδιά, στο γήπεδο του ΕΠΑΛ Πολυγύρου με τα τοπικά συγκροτήματα 3 και ο Κούκος, All to Blame, Reckless Minds. GuestStar: Γιώργος Γελαράκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Οργάνωση: Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016
22:00 All Star Dj party
Διασκέδαση με ελληνική και ξένη μουσική από περισσότερους από 15 dj της πόλης στο ΕΠΑΛ. Ένα πάρτι για τη νεολαία και όσους αισθάνονται νέοι… Οργάνωση: Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου.


Παλαιόχωρα
Παρασκευή 22 Ιουλίου
Πάρτι Νεολαίας Παλαιόχωρας. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόχωρας.


Γαλάτιστα
Παρασκευή 05 Αυγούστου
Μουσική βραδιά από το γνωστό συγκρότημα 48 Ώρες, μαζί τους και η Lukia. Πλαισιώνει το πρόγραμμα ο Alexandros Detsaridis.
Σάββατο 06 Αυγούστου
Μουσική βραδιά από τους αναγνωρισμένους Djs Echonomist & Paul Anthonee. Μαζί τους και ο Mr.Eko aka Beat Ape.
Οργάνωση: Σύλλογος Νεολαίας Γαλάτιστας, Α.Ο.Γ. και Α.Σ. Ανθεμούς.

 
ΓΙΟΡΤΕΣ
Όλυνθος
7 – 8 – 9 Ιουλίου Γιορτή Ελιάς

Παλαιόχωρα
23 Ιουλίου 3η Γιορτή λειψού με ζωντανή μουσική και πλούσια εδέσματα

Βράσταμα
14 – 15 Αυγούστου Γιορτή Κούμαρου

Ταξιάρχης
20 Αυγούστου Γιορτή Μανιταριού

Γαλάτιστα
2 – 3  Σεπτεμβρίου 6η Γιορτή Κτηνοτροφίας

Ριζά
29 Οκτωβρίου Γιορτή Ροδιού

 
ΣΚΑΚΙ
Ψακούδια
Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 ώρα 17:00
3ο Ανοικτό Τουρνουά Rapid Fischer Random
Χώρος: Ξενοδοχείο Philoxenia Bungalows
Η επανάσταση του Fischer Random θα ανανεώσει την αγάπη μας για το σκάκι, χτυπώντας την στείρα απομνημόνευση κατά την θεωρητική προετοιμασία στο άνοιγμα και αναβαθμίζοντας το στρατηγικό και τακτικό στοιχείο του παιχνιδιού από την πρώτη κιόλας κίνηση. Οργάνωση: Σκακιστικός Όμιλος Πολυγύρου.

Πολύγυρος
Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 ώρα 17:00
4ο Ανοικτό Τουρνουά Rapid Πολυγύρου
Χώρος: Cafe Bar Tiberious
Το τουρνουά, που καθιερώθηκε και διοργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά ο ΑΣΟ Πολυγύρου συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των σκακιστών της περιοχής και όχι μόνο. Οργάνωση: Σκακιστικός Όμιλος Πολυγύρου.