Specials
Recent News
Αναβάλλεται η διεξαγωγή του 22ου ΦΝΘ λόγω κορονοϊού Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 02 Μάρτιος 2020 15:12
IMG_02032020_151646_2141_x_1080_-535x270-214x108Αναβάλλεται η διεξαγωγή του 22ου ΦΝΘ λόγω κορονοϊού

Την αναβολή της διεξαγωγής του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, λόγω κορωνοϊού, αποφάσισε η διοίκηση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, όπως γνωστοποίησε μέσω σχετικής ανακοίνωσης.


Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 5 Μαρτίου, ωστόσο όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, "ύστερα από την τελευταία ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με την οποία αναβάθμισε την εκτίμησή του για την εξάπλωση του κορονοϊού, και με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διοίκηση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισε να αναβάλει τη διεξαγωγή του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης".

Σύμφωνα με τη διοίκηση, εξετάζεται το σενάριο να πραγματοποιηθεί το φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για το τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Διευκρινίζεται επίσης πως " ένα σημαντικό μέρος των δράσεων της Αγοράς, του αναπτυξιακού τμήματος του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους διαπιστευμένους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο να δουν και να αξιολογήσουν τα ελληνικά ντοκιμαντέρ προκειμένου να τα συμπεριλάβουν στα μελλοντικά τους χρηματοδοτικά και φεστιβαλικά προγράμματα".